Bilă neagră! Campion mondial la snooker suspendat 6 luni pentru pariuri!

Tentația pariurilor a atins și sportul ”lorzilor”. Fostul campion mondial de snooker Stuart Bingham a fost interzis timp de șase luni pentru încălcarea regulilor de pariere. În vârstă de 41 de ani, Bingham a fost găsit vinovat de către World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) privind parierea pe diverse meciuri, inclusiv cele în care el a fost implicat.

Pe locul 10 în clasamentul mondial, jucătorul britanic (foto: wikipedia.org) trebuie să plătească și o amendă de 20 de mii de lire sterline. Conform Federaţiei Internaţionale de Biliard şi Snooker, Bingham paria în nume propriu folosind diverse conturi , dar și un altul deschis pe numele managerului său. De pe acest cont el a pariat nu mai puțin de 35 771 lire sterline între 2003 şi 2015.

Interdicţia lui Bingham se aplică imediat, dar judecătorii au decis ca trei luni din pedeapsă să fie suspendate pentru un an de zile. Dacă în acest timp, el va mai gafa în vreun fel, pedeapsa se va dubla. Dacă va sta cuminte, Bingham (foto: Twitter) va putea concura din nou începând cu 26 ianuarie 2018.

În conformitate cu regulamentul în vigoare, jucătorilor le este interzis să parieze pe orice eveniment din turneele profesioniste. Oficialii forului internaţional și-au exprimat dezamăgirea față de ”activitatea” britanicului. "Este foarte dezamăgitor să vedem că un astfel de jucător, atât de important, se confruntă cu regulile de pariere. Stuart este un mare concurent şi nu am nicio îndoială că el a jucat întotdeauna cel mai bun snooker al său", a spus preşedintele WPBSA, Jason Ferguson. Campion mondial în 2015, Bingham nu a răspuns acuzaţiilor.

Pariurile plasate de Stuart Bingham 

Fostul campion mondial a început temător pe contul său. Astfel, în 2010 a pariat 424,44 lire (cu pierderi de 280,20£) și 20£ (2012) - toți pierduți. Din 2003 și până în 2015, el a ”rupt” pe contul managerului său. În total, el a pariat 4.636£ pe un număr de 36 de meciuri. Între 25 august 2009 și 11 ianuarie 2017 el a pariat pe snooker folosind un cont în numele reprezentanului său. Între 1 ianuarie 2012 și 11 ianuarie 2017, s-a folosit de un alt cont al managerului. A urmat o perioadă în care Bingham (foto: stuartbingham.uk.com) și-a băgat din nou la înaintare propriul cont, la o valoare de 1,706.85£.

Între 1 decembrie 2014 și 8 noiembrie 2016, el a plasat pariuri de pe un cont al unei persoane (rămasă anonimă) la o valoare de 4 000 de lire sterline. Toate au fost pariuri câștigătoare, iar Stuart Bingham a retras nu mai puțin de 7.000 de lire sterline.

WPBSA a anunțat că totalul estimat al pariurilor făcute de Bingham pe snooker în ultimii șapte ani au fost de 35.771 £, inclusiv câteva pariuri pe propriile meciuri! Organizația a mai spus că, deseori, el s-a folosit de conturi proxy ceea ce înseamnă că nu este posibil să se stabilească suma câștigată sau pierdută la pariuri. nu a dat însă amănunte referitoare la câștigurile totale ale fostului campion mondial. Un material bogat, cu amănunte extrem de interesante despre activitatea la pariuri (inclusiv subiectul ”proxy”) găsești AICI!

"Jucătorii trebuie să înțeleagă că nu pot paria deloc pe snooker, chiar și atunci când nu sunt implicați într-un meci sau eveniment. Orice jucător care a încălcat regulile de pariere se va confrunta cu cele mai grave consecințe", a anunțat preşedintele WPBSA, Jason Ferguson.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi