"Big George" - Big sandviş! 250 de milioane de dolari a făcut George Foreman din vânzarea burgerilor!

Mulţi tineri din ziua de azi probabil că nu ştiu că George Foreman a fost un mare campion la box. Poate că unii dintre ei au auzit de el şi îl ştiu de la televizor, unde a făcut spectacol în reality-show-ul "Mai bine mai târziu decât niciodată!" alături de Henry Winkler, William Shatner sau Terry Bradshaw. 

Foreman a rămas celebru, însă, şi pentru grătarele imense din nopţile de pomină în care îşi serba marile victorii alături de prieteni. Reţetele sale, dezvăluite chiar de el în emisiuni culinare şi spoturi publicitare, sunt celebre şi astăzi peste Ocean! De fapt, Foreman a câştigat o avere din asta. 

Fostul mare campion al greilor a făcut mai întâi bani buni din box, dar n-a ştiut să ţină de ei. Între 1969 şi 1977 a pus deoparte, doar de pe urma meciurilor, aproximativ 5 milioane de dolari. Raportat la inflaţia şi la preţurile de astăzi, asta ar însemna cam 20 de milioane de dolari. Banii s-au dus însă repede pe apa sâmbetei. Datorită unor investiţii proaste şi a unui stil de viaţă extravagant, Foreman a ajuns la fundul sacului în 1987. A fost momentul în care a hotărât să se întoarcă în ring, decizie care a uimit o lume întreagă. Şi nu a dat greş. A muncit mult, a făcut sacrificii şi a îndurat multe, dar a reuşit în 1994 să recâştige titlul mondial al greilor în faţa lui Michael Moorer. A reuşit minunea la vârsta de 45 de ani! Foreman a luptat în 81 de meciuri profesioniste în întreaga sa carieră şi a câştigat 76, dintre care 68 au fost prin KO! 

La puţine zile după luptă, la sfatul managerul său, Foreman a intrat din nou în afaceri. De această dată cu ce ştia el mai bine - burgeri! Cei de la Spectrum Brands au vrut iniţial ca Hulk Hogan să fie imaginea companiei, dar acesta a refuzat. George Foreman "Grill" s-a descurcat de minune şi a reuşit să vândă într-un timp record 100 de milioane de sandvişuri în întreaga lume! La început, el a fost recompensat cu 40 la sută din câştiguri, dar pentru că vânzările mergeau de minune suma încasată de Foreman s-a mărit de la an la an. Fostul mare campion al greilor a ajuns să câştige 8 milioane de dolari într-o lună!

În 1999, compania Spectrum Brands a plătit o avere lui Foreman pentru a-i folosi numele pe termen nelimitat pentru produsele sale. Campionul greilor s-a trezit peste noapte cu 138 de milioane de dolari în cont, pentru ca apoi suma să ajungă la 250 de milioane de dolari, cu tot cu redevenţe, drepturi de imagine şi diferite bonusuri. Deloc rău pentru un tip ca George Foreman, care nu de puţine ori s-a caracterizat ca un "om pe picioarele lui, dar fără adăpost". 

"Big George" a avut o copilărie nefericită şi părinţii l-au dat la box ca să scape de sărăcie. La 19 ani, George Foreman a bătut tot la Olimpiada din Mexic din 1968 şi a luat aurul. A câştigat titlul mondial prima oară în 1973, când l-a făcut knock-out pe Joe Frazier într-o gală desfăşurată în Jamaica, la Kingston. Şi-a apărat de două ori cu succes titlul mondial până să fie deposedat de acesta de către Muhammad Ali în celebrul "Rumble in the Jungle", în octombrie 1974. Pe 10 ianaurie anul ăsta, George Foreman a împlinit 67 de ani. 

 

Foto: rantfood.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi