Bet365 dă în judecată Bulgaria pentru o situație similară cu cea din România!

Cu toții știm de problemele pe care Bet365 le-a avut în România anul trecut și care au dus către retragerea licenței de funcționare pe teritoriul țării noastre (accesează forumul nostru pentru a vedea discuții pe acest subiect). Dar știai că această agenție de pariuri sportive are probleme similare și la vecinii noștri de peste Dunăre?

Bet365, unul din cei mai mari operatori de pariuri online din Europa, a primit anul trecut în luna august licență de funcționare din partea SGC, o instituție din Bulgaria similară cu ONJN. Însă cei de la Bet365 au continuat să ofere servicii între momentul  în care a fost pusă în aplicare noua lege a licențierii și momentul în care licența agenției a devenit validă (sună cunoscut?), ceea ce a dus la decizia autorităților bulgare de a retrage licența de funcționare.

Site-ul online Legal Sports Report ne anunță că cei de la Bet365 nu au renunțat atât de ușor, iar în urmă cu doar câteva săptămâni au dat în judecată autoritățile bulgare acuzându-le că de fapt licența a fost retrasă pentru a proteja și avantaja operatorii locali, acuze aproape identice cu cele aduse și celor de la ONJN. Doar că în procesul cu Bulgaria reprezentanții Bet365 au și un argument interesant pentru acuzația care o fac, aceștia scoțând în evidență faptul că acolo sunt în acest moment 15 operatori licențiați, din care o treime aparțin de același patron bulgar.

Bet365 a prezentat această situație în fața Comisiei Europene, iar aceasta a cerut Bulgariei să vină cu motive valide conform cărora operatorul britanic nu ar trebui să primească licența înapoi. În maxim câteva săptămâni ar trebui să fie dat un verdict, iar în cazul în care această solicitare rămâne fără rezultat, Bet365 va căuta dreptate la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Va fi interesant de urmărit ce se va întâmpla în viitorul apropiat deoarece așa cum am spus, situația de acolo nu este foarte diferită de cea de la noi din țară.

Există însă și o diferență notabilă între cele două țări. În România alți operatori mari precum Betfair sau Pokerstars au primit fără probleme licență de funcționare, în timp ce în Bulgaria aceștia au fost interziși deși ei au solicitat în mod repetat o licență, s-au arătat dispuși să plătească toate taxele aferente, și nu au încălcat vreo lege pe durata procesului de licențiere, cel puțin asta reiese din informațiile disponibile.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi