Bet365 a primit în Australia o amendă de 2,75 milioane de dolari pentru reclame înșelătoare!

Și în ziua de astăzi sunt mulți pariori români care plâng după Bet365 și după oferta lor de bun venit pe care cu toții o ținem minte: bonus de 100% la prima depunere, unde suma depusă trebuia rulată o dată pentru a primi bonusul, după care întreaga sumă trebuia rulată de trei ori pentru a putea efectua o retragere.

Deși la noi în țară o astfel de ofertă era considerată foarte atractivă, alte țări nu au privit-o cu ochi buni. Una din aceste țări este Australia, acolo unde conform The Guardian Bet365 tocmai a primit o amendă de 2.75 milioane de dolari pentru că a indus clienții în eroare promovând între martie 2013 și decembrie 2013 în mod greșit o ofertă similară cu cea descrisă de mine în paragraful anterior.

accc.jpg

În Australia promoția se numea ”200$ Free Bets pentru clienții noi”, iar ”Australian Competition and Consumer Commission” a ajuns la concluzia că numele promoției era abuziv și că nu era vorba de nimic gratuit din moment ce clienții trebuiau să parieze suma depusă pentru a primi bonusul, iar apoi trebuiau să mai îndeplinească și condiții de rulaj pentru a efectua o retragere. Se pare că această amendă are rolul și de a da o lecție caselor de pariuri online de pe teritoriul Australiei, și de a le arăta că nu pot folosi cuvântul ”gratuit” când de fapt nu este vorba de așa ceva. 

Nu pot să mă pronunț dacă amenda este dată corect sau dacă autoritățile australiene au dat dovadă de exces de zel, dar un lucru este sigur. Dacă s-ar judeca și în România după aceleași criterii folosite de către ”Australian Competition and Consumer Commission”, atunci nu cred că ar scăpa vreo casă de pariuri neamendată. De fapt nu cred că ar scăpa nici vreo firmă de telefonie mobilă, vreun magazin online cu oferte de ”Black Friday” și alte companii care își promovează serviciile și ofertele la televizor și prin mass-media, ceea ce nu cred că ar fi un lucru rău, deoarece cu toții ne-am săturat de reclame abuzive care nu reflectă realitatea. 

Tu ce părere ai? Crezi că ar trebui și în România să existe niște legi mai clare și mai dure în ceea ce privește marketingul abuziv și reclamele menite să inducă clienții în eroare? Sau mai degrabă ești de părere că decizia din Australia este exagerată?

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi