Berlusconi, ultima "mutare": a vândut AC Milan unui grup de investitori chinezi pentru 740 de milioane de euro!

Banii nu vor mai fi o problemă la AC Milan! Patronul Silvio Berlusconi şi-a dat acordul pentru vânzarea definitivă a clubului unui grup de investitori chinezi. 100 de milioane de euro vor investi chinezii în acest an pe transferuri - 15 milioane de euro imediat, iar alte 85 de milioane în următoarele 35 de zile, până la încheierea perioadei de transferări. Alte 250 de milioane de euro vor fi cheltuite de chinezi pe transferuri de jucători în următorii trei ani. A fost condiţia de bază pusă de şefii lui Milan chinezilor, scrie "Gazzetta dello Sport", care dezvăluie că asiaticii vor prelua 99,93 la sută din acţiunile echipei în schimbul a 740 de milioane de euro. Aproximativ 220 de milioane de euro sunt datoriile echipei acumulate în "era" Berlusconi. Conform presei italiene, vânzarea definitivă a clubului se va încheia până la finalul acestui an.

Schimbarea a venit la timp, pentru că ultimele trei sezoane au fost extrem de grele - AC Milan a ratat prezenţa în cupele europene şi a fost departe de pretenţiile de mare echipă, terminând pe locurile 8, 10 şi 7 (sezonul trecut) în Serie A. 

30 de ani a condus-o Berlusconi pe AC Milan, timp în care echipa a câştigat 28 de trofee importante: 5 în Champions League, 5 Supercupe ale Europei, 2 Cupe Intercontinentale, Campionatul Mondial al cluburilor, dar şi 8 titluri de campioană, o Cupă a Italiei şi şase Supercupe ale Italiei.

Adriano Galliani va coordona transferurile din această vară, iar primul pe listă e Simone Zaza. 25 de milioane de euro a cerut Juventus pe atacantul de 25 de ani promovat de Antonio Conte la naţionala Italiei. Adversara Astrei din play-off-ul Europa League, West Ham, AS Roma şi Wolfsburg au mai licitat până acum pentru Simone Zaza. Nemţii au făcut chiar o ofertă concretă de 25 de milioane de euro, exact suma cerută de cei de la Juve. Adnan Januzaj, de la Manchester United, Cuadrado, împrumutat de Chelsea la Juventus, şi Alejandro Gomez, de la Atalanta, sunt ceilalţi jucători pe care îi vrea Milan. 

Foto: outdoorblog.it

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi