Becali, în război cu şefii FRF pe noile reguli: "Au carte, dar sunt nişte papagali!"

Întrunit astăzi în şedinţă, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a votat regula care obligă cluburile din România să redirecţioneze 10 la sută din sumele obţinute de pe urma transferurilor către centrele de copii şi juniori. În cazul în care cluburile nu fac dovada acestor plăţi, banii vor ajunge în conturile federaţiei care, la rândul ei, trebuie să dovedească prin acte că sumele încasate au fost redistribuite centrelor de copii şi juniori. Este vorba de centrele regionale, înfiinţate odată cu alegerea în fruntea FRF a lui Răzvan Burleanu. 

O altă decizie a Comitetului Executiv al FRF se referă la procedura de licenţiere. Astfel că, începând cu anul 2018 se va reintroduce criteriul financiar în licenţierea echipelor, acţiune fără de care un club nu se poate înscrie în campionat. Începând din sezonul viitor şi echipele din Liga 2 trebuie să întocmească dosarul de licențiere, decizie pe care FRF o adoptase deja în această vară.

Se reintroduce criteriul financiar în ceea ce înseamnă echipele din Liga 1. Astfel încât se va introduce inclusiv un control financiar al datoriilor către bugetul de stat. Nu doar către angajaţi, ci şi către bugetul de stat şi implicit urmat ca sancţiune de refuzul acordării de licenţiere,

---a explicat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu

Ultima regulă nu a ridicat, până acum, obiecţiuni din partea finanţatorilor echipelor. În schimb, redirecţionarea a 10 la sută din sumele obţinute din transferuri către centrele de copii şi juniori l-a scos din minţi pur şi simplu pe Gigi Becali. "Burleanu nu este stăpânul nostru!", a tunat patronul Stelei într-o intervenţie la Sport.ro.

Dacă o să gândim aşa, ne vom duce naiba toată ţara. Nu poţi lăsa o regulă neconstituţională..e ilegală, e delapidare, evaziune fiscala. Burleanu zice că o punem în caietul de licenţiere dacă nu investeşti şi ce rămâne ne dai nouă... Băi, nu eşti tu acum stăpânul nostru! Au trecut ani peste noi, am cheltuit bani, alţii au dat faliment. Alţii sunt în puşcărie din cauza fotbalului,

---a declarat Gigi Becali 

Culmea e că chiar omul său de încredere, Valeriu Argăseală a votat pentru cei 10 la sută către centrele de copii şi juniori!

Nu știu ce a votat Argăseală acolo. Poate că-l vor și pe el la Federație. Legea asta trebuie anulată. Nu e corectă. Pe mine nu mă afectează, dar pe alții îi va afecta. Vali e prea corect, de obicei nu iese din cuvântul meu,

---a spus Becali la DigiSport

Patronul Stelei nu e de acord cu modul în care Burleanu s-a ocupat de fotbalul românesc în primii doi ani şi jumătate de mandat şi e sigur că actualul preşedinte nu are nico şansă la alegerile de peste doi ani. Gică Hagi este propunerea lui Becali pentru şefia FRF la alegerile din 2018.

Probabil că cei de acolo au părinţi comunişti şi au comunismul în sânge. Păi noi vă dăm afară! În 2018 nu mai câştigaţi nimic! Preşedintele FRF trebuie să fie cineva care a activat în fotbal, care ştie şi iubeşte fotbalul. Cei de acum au carte, că nu sunt proşti, dar sunt nişte papagali, nişte roboţei. Nu îi ajută mintea, ca inteligenţă, să aibă discernământ.

Eu îl vreau pe Gică, dar trebuie şi el să accepte. Legea spune că nu există incompatibilitate dacă eşti preşedinte de club şi de Federaţie. Cu Hagi ştiu sigur că vom câştiga alegerile. Nu cred că votează nimeni împotriva lui Hagi. Şi nici nu are curajul să îl bage la închisoare, 

---a mai spus Becali 

Reacţia lui Burleanu a fost una acidă şi nu s-a lăsat prea mult aşteptată. 

Becali nu e patronul Stelei, e doar un om din anturajul clubului. El conduce Steaua prin interpuşi,

---a replicat Răzvan Burleanu 

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi