Belgienii dau ora exactă în Europa și la jocurile de noroc! Măsuri fără precedent

Săptămâna asta, irlandezii au anunțat că la jocurile de noroc nu mai au acces cei sub 18 ani. Exemplul a fost urmat de Belgia, care anunță măsuri fără precedent pentru industria jocurilor de noroc. În țara de unde se dă ora exactă în politica din Europa, autoritățile au început să-și facă simțită prezența masiv încă de luna trecută - când au anunțat măsuri care să limiteze publicitatea făcută jocurilor de noroc la televizor. 

Acum, aceștia se gândesc să elaboreze un proiect de lege separat. Partidul Creștin-Democrat a introdus recent un proiect de lege care vizează creșterea vârstei minime pentru jocurile de noroc online de la 18 la 21 de ani! În prezent, clienții care îți fac conturi la site-uri online, dar li cei care joacă la loterie, trebuie să aibă vârsta de 18 ani. Cazinourile online, pe de altă parte, admit doar jucători cu vârsta de 21 de ani sau mai mult.

Dacă legislația propusă va avea succes, Parlamentul Belgiei va adopta măsura cât de curând. Noile reglementări au scopul de a restricționa proliferarea jocurilor de noroc online în rândul tinerilor și altor categorii de persoane, considerate vulnerabile. Belgia a legalizat diferite forme de jocuri de noroc în 1999, când a intrat în vigoare Legea privind pariurile și jocurile de noroc.

Actul a fost modificat 11 ani mai târziu, în încercarea de a răspunde cererii tot mai mari de servicii reglementate de jocuri de noroc online. Atunci a fost îmbunătățit cadrul de reglementare care a permis operatorilor internaționali să solicite o licență de la Comisia belgiană de jocuri de noroc. Regulamentele modificate au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011.

JOACĂ LA RULETĂ ONLINE ÎNTR-UN CAZINO LICENȚIAT! 

Potrivit Autorității Naționale de Reglementare a jocurilor de noroc, mișcarea s-a dovedit a fi deosebit de bună pentru industria locală de jocuri de noroc și pentru cei care participă la diferite jocuri de noroc online. Comisia pentru jocuri de noroc din Belgia declarase, anterior, că doar aproximativ 15% dintre toți clienții jocurilor de noroc online preferă site-uri web nereglementate, fără a ține cont de amenzile prevăzute în aceste cazuri.

Reprezentanții Partidului Creștin-Democrat din Belgia și-au explicat decizia de a propune o nouă vârstă minimă pentru activitatea de jocuri de noroc cu faptul că această ”preocupare” a devenit una extrem de populară printre adolescenți. Studiile din ultimii ani au arătat că unul din cinci copii de 17-18 ani a jucat online, pariurile sportive fiind preferate. Potrivit inițiatorilor proiectului, ”trebuie luate măsuri de urgență pentru ca populația belgienă să fie protejată de problemele legate de jocurile de noroc iresponsabile și excesive”.

În ceea ce privește reclamele tv la jocurile de noroc, Ministrul Justiției din Belgia - Koen Geens a solicitat o interdicție privind aceste anunțuri înainte de ora 20:00. Mingea este acum în terenul Comisiei pentru jocuri de noroc - în cazul în care aceasta consideră că aceste spoturi publicitare promovează în mod excesiv jocurile de noroc, se va trece la legalizarea acestor măsuri. Momentan, Belgia nu dispune de reglementări clare în ceea ce privește reclama tv la jocurile de noroc.

 JOACĂ ACUM SLOTURI ONLINE CU UN BONUS DE BUN VENIT SPECTACULOS!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi