Belgia - în sferturi la Mondial după un meci nebun cu Japonia! (VIDEO)

Mari favoriți în meciul cu Japonia, belgienii au presat din primele minute dar prima mare ocazie au ratat-o după 16 minute - atunci când mingea trimisă de Axel Witsel a trecut puțin peste transversala porții lui Kawashima. Dar belgienii scăpaseră cu câteva minute mai înainte cu fața curată după sutul lui Kagawa. 

Lukaku (foto: fifa.com) a participat la mai toate fazele de atac ale europenilor, dar atacantul lui Man United a fost foarte periculos abia după 20 de minute. Belgienii au declanșat apoi asediul asupra porții japonezilor, care au făcut fața din ce în ce mai greu ritmului infernal impus de jucătorii lui Roberto Martinez. 

Pe fondul dominării belgienilor, japonezii puteau deschide surprinzător scorul în minutul 30, dar Courtois a stat bine între buturi. După pauză tot belgienii au impus ritmul, dar a fost doar o dominare surdă - fără ceva concret pe tabelă. Au făcut-o, în schimb, japonezii! Lansat excelent pe contraatac, Haraguchi (foto: fifa.com) a profitat de o mare greșeală a lui Vertonghen și l-a executat pe Courtois cu un șut frumos la colțul lung. 

Belgienii au replicat imediat prin Hazard la o fază în care mingea a izbit bara porții lui Kawashima.

Scăpați cu fața curată, jucătorii lui Akiro Nishino au dat și golul doi!! Inui a profitat de o nouă nesincronizare în apărarea belgienilor și Inui (foto: fifa.com) l-a învins și el pe Courtois cu un trasor din afara careului. 

Belgienii au atacat haotic după primirea celui de-al doilea gol. Iar atunci când s-au apropiat periculos de poarta lui Kawashima, fundașii japonezi s-au apărat exemplar. Aceștia au fost trădați, însă, de portarul lor la o fază care nu anunța golul...

Japonezii au respins la unul dintre atacurile belgienilor, mingea a ajuns la Vertonghen și jucătorul lui Tottenham a înscris cu o lovitură de cap dintr-o poziție dificilă - la o mare greșeală a lui Kawashima (foto: fifa.com)

Încurajați de reușuta lui Vertonghen, jucătorii lui Roberto Martienz s-au aruncat spre poarta asiaticilor. Iar fundașii niponi au început să greșească și au cedat din nou în fața starurilor din naționala Belgiei. 

Trimis în teren în locul lui Mertens, Marouane Fellaini (foto: fifa.com) s-a lipit de gol după o centrare de manual a adversarului său din Premier League - Eden Hazard. 

Japonezii nu au căzut psihic, așa cum se aștepta toată lumea, și au trecut pe lângă al treilea gol la o fază în care fundașii belgieni au fost din nou bătuți. 

Cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar, Kawashima și-a spălat toate păcatele - a respins fabulos de două ori la o fază în care belgienii l-au ”bombardat”. De partea cealaltă, Courtois și-a salvat și el echipa în minutul 90 , după care a lansat un contraatac devastator la capătul căruia Chadli (foto: fifa.com) a marcat golul fericirii pentru belgieni!!

Vezi AICI cum s-au petrecut lucrurile în nebunia de meci dintre Brazilia și Japonia. 

Belgienii au mers pentru a treia oară în sferturi la Mondial, după edițiile din 1986 și 2014. Cel mai bun rezultat a fost locul patru obținut la Mondialul din 1986. Odată cu victoria în fața Japoniei, europenii și-au îmbunătățit recordul - au ajuns la 23 de partide fără înfrângere. Belgia s-a oprit în sferturi la Cupa Mondială de acum patru ani, fiind învinsă cu 1-0 de Argentina. Jucătorii lui Roberto Martinez se vor bate cu Brazilia acum în sferturi, în meciul care se va juca pe 6 iulie la Kazan, de la 21:00.

De partea cealaltă, japonezii s-au oprit pentru a treia oară în optimi la un turneu final mondial după edițiile din 2002 și 2010. În rest, ei au părăsit competiția în grupe. Japonia, care s-a calificat în optimi pe criteriul de fair-play, a făcut cele mai puține faulturi în grupe (28). 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi