Bela şi Marta Karolyi, acuzaţi în America pentru abuz fizic şi emoţional de o fostă gimnastă

Oamenii din spatele marilor succese ale Nadiei, Marta şi Bela Karolyi au fost citaţi în America într-un dosar de abuz sexual. Cazul, despre care pariurix.com a scris încă de acum o lună (https://pariurix.com/scandal-in-gimnastica-din-america-medicul-larry-nassar-este-acuzat-de-abuz-sexual-de-o-fosta-campioana-olimpica.html) a ajuns pe masa judecătorilor de la un tribunal din California, care trebuie să dea verdictul în cazul acuzaţiilor aduse fostului medic al lotului de o fostă gimnastă olimpică. Momentan, numele fetei este ţinut secret din motive lesne de înţeles. 

Fosta gimnastă din lotul olimpic al Statelor Unite i-a dat în judecată pe fostul medic al echipei feminine a SUA, care a abuzat-o sexual, şi pe antrenorii Bela şi Marta Karolyi - care ar fi închis ochii la ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, cei doi tehnicieni sunt acuzaţi de implementarea unui regim bazat pe abuzuri fizice şi emoţionale. Fata, care a fost membră a echipei de gimnastică a SUA din 2004 până în 2010, a dezvăluit detalii incredibile în faţa judecătorilor şi a spus că medicul Larry Nassar i-a introdus degetul în vagin, pe motiv că i-ar ajusta sistemul osos!..Luna trecută, o altă gimnastă, medaliată la Jocurile Olimpice de la Sidney, a depus o plângere în instanţă cu acuzaţii similare la adresa fostului medic al lotului de gimnastică al Statelor Unite. 

Abuzurile sexuale ar fi avut loc la ferma din Texas deţinută de familia Karolyi, devenită cantonamentul lotului olimpic feminin al SUA începând din anul 2001. Bela şi Marta Karolyi s-au făcut că nu văd nimic şi, în acelaşi timp, au instituit un ”regim de intimidare şi frică”, prin lovirea şi traumatizarea sportivelor. Conform informaţiilor obţinute de către presa de peste Ocean, gimnastele erau lipsite de hrană şi erau umilite spunându-li-se că sunt grase, iar mai apoi puse să se dezbrace pentru a fi judecate de către celelalte colege.

Medicul Larry Nassar (foto: theguardian.com) şi soţii Karolyi apar ca învinuiţi în proces, alături de federaţia de gimnastică din SUA, actualul şi fostul preşedinte ale acesteia, precum şi Galina Marinova şi Artur Akopyan, antrenorii gimnastei care a dat totul în vileag. 

Este o persoană care a reprezentat cu cinste ţara în competiţii şi care ar fi trebuit să aibă parte de un cu totul alt tratament. Nu s-a întâmplat asta. Iar noi nu am putut-o apăra până acum în niciun fel pe fata asta!,

---a spus John Manly, avocatul gimnastei abuzate

Doctorul Nassar a fost dat afară de la lotul olimpic de gimnastică al SUA în vara anului trecut, după ce pe numele lui s-au primit mai multe plângeri privind comportamentul sexual al acestuia din timpul examenelor medicale asupra sportivelor de la lot. Presa americană a dezvăluit că pe numele acestuia se află în total 30 de plângeri pentru agresiune sexuală. 

 

Foto: latimes.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi