"Bătălia verii" din lumea gamblingului a luat sfârşit în această săptămână! GVC Holdings a cumpărat Bwin.party!

În ultimele săptămâni am tot auzit de oferte şi contraoferte exorbitante făcute de 888 Holdings şi GVC Holdings pentru achiziţionarea Bwin.party. Vineri a luat însă totul sfârşit, conducerea celor de la Bwin.party anunţând că au acceptat cea mai recentă ofertă venită din partea GVC Holdings. Valoarea de 130 pounds per acţiune a făcut ca tranzacţia să se realizeze pentru un total de 1.1 miliarde fde lire sterline.

20150904073854705x365.jpg

Rivala celor de la GVC Holdings, 888 Holdings, a depus la începutul acestei săptămâni o ofertă de 115 pounds per acţiune, mărită de la 105 pounds. După ce GVC Holdings a contracarat oferta, cu 130 pounds per acţiune, 888 a confirmat că nu va mai licita mai departe.

Se poate să nu fi făcut o alegere foarte bună, dar era prea riscant să mergem mai departe. Nu văd noul GVC / Bwin ca un concurent deoarece ei vor avea aceeaşi platformă, aceiaşi manageri şi aceeaşi piaţă. În plus îl vor păstra pe Norbert Teufelberger, CEO Bwin.party, pe postul de director non-executiv. Tipul care a distrus valoarea companiei este încă acolo!Brian Mattingley - preşedinte executiv la 888 Holdings

CEO GVC Kenneth Alexander a declarat pentru Reuters că acordul a fost necesar din dorinţa de consolidare rapidă a pieţei jocurilor de noroc online. El se aşteaptă ca din această colaborare să rezulte unul dintre liderii pieţii de pariuri sportive online, 70% din veniturile grupului fiind aşteptate să vină din această piaţă.

Putem avea în curând PartyPokerStars!

Amaya Gaming (companie care deţine pokerstars.com) se pare că a dorit să preia de la Bwin.party doar platforma de poker - Party Poker - lăsând GVC să se concentreze pe pariurile sportive. Din câte se speculează pe piaţă GVC va încerca să amortizeze acum o parte din investiţii prin vânzarea PartyPoker celor de la Amaya. Vineri Kenneth Alexander a declarat că n-a discutat nimic cu cei de la Amaya, dar n-ar exista un impediment în cazul în care pe viitor cele două companii vor dori să facă această tranzacţie.

Finalizarea achiziţionării Bwin.party de către GVC este aşteptată să aibă loc în primul trimestru al anului 2016.

888 se pare că va regândi strategia pentru viitor. Astfel dacă la începutul acestui an acţionarii 888 au respins o ofertă de 750 de milioane de lire sterline din partea William Hill n-ar fi de mirare acum ca această tranzacţie să aibă loc. Pentru 888 va fi destul de greu să reziste singură pe piaţă, în condiţiile în care Ladbrokes s-a unit cu Gala Coral Group, Betfair cu Paddy Power, iar acum GVC cu Bwin.party.

Cu această "bătălie" dusă în ultimele săptămâni ne-a surprins destul de mult faptul că atât Sportingbet.ro (membră a GVC), cât şi site-urile din 888 Holdings au luat licenţa de operare în România.

Înregistrează-te astăzi la Unibet accesând ACEST LINK și vei primi 100% banii înapoi (până la 150 RON) dacă pierzi primul pariu, în loc de 50% cât este valoarea standard a pariului fără risc. 

Salvează

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi