Barca și Real își pot lua adio de la Salah! Egipteanul rămâne la Liverpool și devine ”faraon” la bani!

Dorit de marile puteri ale Europei, în frunte cu Real și Barca, Mohamed Salah a ales să continue la Liverpool și a semnat un contract valabil pentru încă cinci sezoane! Atacantul egiptean a fost de acord cu o noua înțelegere până în vara lui 2023. Evoluția sa de senzație în sezonul recent încheiat (cu 44 de goluri în 52 de apariții) i-a convins pe șefii grupării de pe ”Anfield” că el nu este un jucător la care să renunți.

Surprinzător, însă, Liverpool nu i-a stabilit nicio clauză de reziliere egipteanului (foto: liverpoolfc.com) - care a câștigat titlul de golgheter în Premier League. Cu 32 de reușite (nou record într-un sezon cu 38 de partide), Mo Salah i-a luat fața starului de la Tottenham, Harry Kane. Odată cu semnarea noului contract, Salah va încasa un salariu de 200.000 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 226.000 euro). Un calcul simplu arată că egipteanul va avea, anual, un venit de aproape 11 milioane de euro - fără a socoti bonusurile!

Salah a fost om de bază în parcursul englezilor în Champiosn League, dar a lipsit tocmai de la finala cu Real după ce Sergo Ramos l-a scos din joc cu un fault urât. Jurgen Klopp și-a exprimat admirația pentru fotbalistul egiptean pe contul de twitter al clubului, alături de o poză cu atacantul de 26 de ani.

 

Cifrele lui Mo Salah 

44 - Atacantul egiptean a marcat 44 de goluri pentru Liverpool în toate competițiile în sezonul 2017/18. Doar Ian Rush a marcat mai mult într-un singur sezon pentru gruparea de pe ”Anfield” - 47 de goluri în sezonul 1983/84

44 - Niciun jucător nu a reușit vreodată mai multe goluri decât Mo Salah în sezonul de debut la Liverpool, în toate competițiile.

25 - ”Borna” sa de 25 de goluri marcate cu piciorul stâng reprezintă cea mai bună performanță din orice sezon în istoria campionatului englez. 

32 - Salah (foto: twitter) a stabilit un nou record cu 32 de reușite - cele mai multe goluri într-un singur sezon în Premier League cu 38 de etape. 

1 - Atacantul egiptean a devenit primul jucător din Premier League care a înscris peste 40 de goluri în toate competițiile, de la Cristiano Ronaldo în sezonul 2007-08.

17 - Doar împotriva primelor două clasate nu a reușit să înscrie Mo Salah sezonul trecut. Dar niciun alt jucător care a evoluat în Anglia nu a făcut asta împotriva ambelor echipe care au terminat pe primele două locuri campionatul. 

45 - Lionel Messi a marcat cu un gol mai mult decât Mo Salah în toate competițiile, în sezonul trecut. Starul Barcelonei (foto: fcbarcelona.com) a fost singurul jucător (din cele mai importante cinci campionate ale Europei) care l-a depășit pe atacantul lui Liverpool. 

102 - Salah a marcat un gol la fiecare 102 minute jucate în tricourile lui Chelsea, respectiv Liverpool. Niciun alt jucător din istoria modernă a fotbalului (care a marcat peste 10 goluri într-un sezon) nu a avut o frecvență mai bună decât cea a atacantului egiptean.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi