Barca se scufundă! Messi refuză semnarea unui nou contract și poate pleca gratis!

Nici în cele mai urâte vise ale lor, suporterii Barcelonei nu credeau că echipa lor favorită va trece prin asemenea momente vara asta. Jurnaliștii spanioli toarnă și ei gaz pe foc și scriu că de mulți ani Barca nu s-a mai confruntat cu o situație atât de grea. Prima dată a fost plecarea lui Neymar, care i-a dat total peste cap pe șefii grupării de pe ”Camp Nou”. Apoi a urmat ”baba oarba” cu Liverpool pentru Philippe Coutinho (foto: liverpoolfc.com), pe care englezii n-au vrut nici în ruptul capului să-l cedeze. Nici măcar pentru 160 milioane euro, ultima ofertă! 

Deși toată lumea a anunțat că cele două echipe s-au înțeles în ceasul al 12-lea pentru o mutare a fotbalistului la Barca în ianuarie 2018, ultimele informații arată că starul lui Liverpool va ajunge cel mai probabil la PSG! Spaniolii de la Don Balon au dat știrea care a surprins pe toată lumea. Șefii Barcei au confirmat și ei asta, la doar o zi după încheierea perioadei de transferări, într-o conferință de presă susținută de directorul sportiv Albert Soler.

”Ni s-a spus ultima dată de un preț de 200 milioane euro pentru transferul lui Coutinho. Iar noi am decis că nu vom face asta. Acesta este un exemplu al modului în care e privit acum fotbalul: complet diferit de cel cu care noi suntem obișnuiți. Am încasat 222 milioane de euro pe Neymar și toată lumea știa că avem mulți bani pe care îi putem cheltui. Am încercat să gestionăm situația în raport cu nevoile noastre. Asta a fost mereu politica noastră și nu putem trece peste anumite limite”,  a declarat Soler. Între timp, Liverpool a anunțat că n-a fost vorba niciodată de un asemenea preț! Pe cine să mai crezi?...

Apoi, în ultimele ore de mercato, Barca a încercat să-l ia pe Angel Di Maria (foto: psg.fr). Totul părea rezolvat, numai că PSG a ridicat prețul jucătorului cu doar câteva ore înainte de deadline. Astfel că, de la 55 milioane euro s-a ajuns la aproape 80 milioane!! Di Maria și-ar fi dorit o mutare la Barcelona, unde chiar Messi a ”ordonat” aducerea acestuia.

Supărat, Di Maria i-a spus lui Messi la telefon că, de fapt, nu a văzut niciodată un interes special al Barcei pentru el. Potrivit Diario Gol, argentinianul a simțit că clubul catalan s-a folosit de numele lui doar pentru a-i face pe cei de la Liverpool să-l cedeze la Barca pe Coutinho. 

Dar asta e nimic pe lângă ce i-ar putea aștepta pe catalani. Conform postului de radio Onda Cero, Leo Messi (foto: sportpictures.eu) nu intenționează să-și prelungească actualul contract cu Barca ce va expira vara viitoare! Astfel, el va putea negocia cu orice club începând cu 1 ianuarie 2018!! Este știrea care i-a dat fiori pe șirea spinării președintelui Josep Bartomeu, socotit de fanii echipei, dar și de către starul argentinian, principalul vinovat pentru criza prin care trece Barcelona. 

De altfel se pare că decizia lui Messi este strict legată de Bartomeu. Jurnaliștii spanioli notează că argentinianul vrea să ajungă în ultimele 6 luni de contract pentru a pune presiune pe conducerea clubului, existând speculații că Messi își dorește ca Bartomeu (foto: wikipedia.org) să-și dea demisia! 


Cu toate astea, directorul sportiv al Barcei, Albert Soler s-a lăudat la ultima conferință de presă că prelungirea contractului rămâne o formalitate: "Atunci când un club anunță că s-a ajuns la o înțelegere, anunțul este validat de ambele părți. Singurul lucru care lipsește este actul care valideaza prelungirea. Nu este nicio problemă, insist pe seama acestui aspect, se va întâmpla în curând" a spus Soler.

Ceea ce a omis Soler să spună e că Messi este într-adevăr supărat după ultimul mercato în care șefii Barcei s-au încurcat în afaceri. Ousmane Dembele, Nelson Semedo și Paulinho au fost mutările verii pentru catalani. Mult prea puțin pentru dorințele fanilor echipei, dar și pentru Messi..

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi