Barca, în stare de șoc! Messi refuză prelungirea contractului scadent în 2018!!

10 zile. Atât mai are de așteptat Lionel Messi până când va afla verdictul Curții Supreme de Justiție din Barcelona la apelul făcut în dosarul condamnării la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Publicația ”LaVanguardia” scrie că recursul înaintat de avocații fotbalistului argentinian pare unul foarte bine pus la punct, în condițiile în care în alte cazuri asemănătoare judecătorii nu au stat la discuții, în majoritatea cazurilor fiind de acord cu pedeapsa inițială. 

În cazul în care nici în aceste zile 10 zile nu se va da un verdict, atunci Curtea Supremă va da un nou ordin de prelungire pentru anunțarea sentinței. Messi și tatăl său, Jorge Horacio Messi, au fost condamnați de Curtea Supremă din Barcelona la 21 luni de închisoare, ei fiind acuzați că au păgubit fiscul spaniol cu suma de 4,2 milioane de euro, între 2007 și 2009! Imediat după anunțarea verdictului, Barcelona a anunțat într-un comunicat că-l susține pe Messi: ''Clubul consideră că jucătorul, care s-a conformat fiscului spaniol, nu este în niciun caz responsabil penal pentru faptele subliniate în acest caz!”, a fost mesajul clubului catalan.  

Potrivit procurorilor, Messi (Foto: fcbarcelona.com) s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plată taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine. Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de 5 milioane de euro - ca plată reparatorie către Statul Spaniol. 

"Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic. Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. Tot ce știam era că semnez cu sponsorii pentru suma X și că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii și lucruri de genul ăsta. Dar nu știam nimic despre bani și unde ajungeau", a declarat Messi. Judecătorii care au dat prima sentință nu au fost de acord cu Messi, spunând că jucătorul a avut cunoștință de crearea unei rețele de companii care au spălat banii încasați din drepturile de imagine. Și Messi și tatăl său au negat în trecut orice activitate ilegală.

Presa spaniolă anunță că Messi s-a supărat și refuză să-și prelungească înțelegerea cu Barcelona!  Cel mai bine plătit fotbalist din lume, alături de Cristiano Ronaldo, argentinianul are în față o nouă înțelegere care i-ar aduce aproximativ 35 de milioane de euro pe sezon! Anunțul-șoc a apărut prima dată pe rețelele de socializare..

Spaniolii de la As scriu că Messi "joacă la trecerea timpului” și că există totuși șanse ca starul argentinian să semneze prelungirea contractului, în condițiile în care Luis Suarez și Neymar și-au prelungit deja contractele. 

 

Foto: fcbarcelona.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi