"Balonul de Aur" nu va mai exista! FIFA a rupt colaborarea cu France Football

Cristiano Ronaldo nu îl va mai putea egala pe marele său rival, Leo Messi, la numărul de trofee câştigate pentru cel mai bun jucător al anului în Europa. Noul şef al FIFA, Gianni Infantino a rupt colaborarea cu francezii de la "France Football", astfel că începând din sezonul viitor "Balonul de Aur" nu se va mai acorda! 

FIFA vrea ca cel mai bun jucător din ultimul an să fie recompensat cu un premiu, iar decizia să nu mai fie influenţată de reputaţia jucătorilor sau de politică. Aşa că de la anul se va reintroduce premiul FIFA World Player, acordat până în 2010. Trofeul va fi acordat în urma voturilor jurnaliştilor din lumea întreagă, spre deosebire de ultimii şase ani, când au votat atât jurnaliştii, cât şi selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale afiliate FIFA.

Dacă Balonul de Aur s-ar fi acordat corect, atunci Xavi ar fi trebuit să-l câştige de cinci sau de şase ori. Merită tot respectul lumii fotbalistice!

---Samuel Eto'o

Nu se ştie dacă FIFA va mai păstra locul de decernare al premiului. Gala pentru decernarea "Balonului de Aur" avea loc în luna decembrie a fiecărui an, la Zurich. A fost acordat an de an în urma unor voturi ale jurnaliştilor până în 2010, când Joseph Blatter, fostul preşedinte al FIFA a plătit 15 milioane de euro pentru a obţine drepturile trofeului.

Din 2010 şi până în prezent, "Balonul de Aur" a fost câştigat de patru ori de Lionel Messi şi de alte două ori de Cristiano Ronaldo. Cei doi mai au câte un trofeu câştigat în formatul vechi. Primul trofeu pentru cel mai bun jucător al anului a fost câştigat de englezul Stanley Matthews, în 1956, perioadă în care evolua la Blackpool. Până la introducerea "Balonului de Aur", jucătorii au fost premiaţi pentru sezoanele reuşite la echipele de club. Francezii au anunţat, însă, că nu vor renunţa la acordarea trofeului, dar acesta nu va mai avea însemnătatea de până acum. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi