Balint: ”Craiova are toate motivele să atace titlul la anul”. Gardoș, încă un an în Bănie

La Craiova, lumea încă e sub imperiul emoțiilor după ce fotbaliștii lui Devis Mangia au readus Cupa României în Bănie după o pauză de 25 de ani. Deși au fost păreri că oltenii nu au jucat chiar cel mai ”fericit” fotbal în finala cu Hermannstadt, totuși pe durata campionatului au fost destui cei care au considerat că CSU Craiova și Viitorul sunt echipele care joacă cel mai frumos fotbal. 

Exitstă, totuși, o deosebire între cele două grupări - în timp ce Hagi rulează lotul și îl ”împrospătează” în fiecare an, oltenii preferă să meargă pe omogenitate și să facă maxim două-trei transferuri pe sezon. De asemenea, Craiova vinde cel mult doi jucători într-un an, spre deosebire de Viitorul care a devenit o veritabilă ”pepinieră” pentru toți cei interesați. 

Antrenor la Craiova pe finalul sezonului 2014, Gabi Balint e de părere că echipa lui Mangia poate fi un adversar redutabil pentru CFR Cluj și FCSB la titlu în sezonul viitor. "Aţi văzut ce emulaţie a creat faptul că şi-a construit un nou stadion la Craiova. Acum, echipa a prins experienţă, după ce a jucat împreună un an şi e un lucru pozitiv pentru ei. La anul, pot să-şi propună să atace titlul. Clar! Au toate motivele să o facă". 

"Craiova îşi poate consolida acest joc pe contre cu asemenea jucători în faţă. Există o tripletă importantă acolo, care marchează, care provoacă în permanenţă, care construieşte goluri. Mai au nevoie şi din spate. Poate între cei doi mijlocaşi centrali, care sunt buni - Mateiu şi Zlatinski - ar mai fi nevoie de un jucător mai mingicar, care să lege mai mult jocul. Ar mai trebui şi un portar, poate", a declarat Balint la Digisport. 

În schimb, mmul care a trecut pe la echipe importante din prima ligă - Narcis Răducan susţine că e nevoie de o investiţie masivă la CSU Craiova pentru a ataca titlul. "Trebuie să te uiţi şi în curtea vecinilor, să vezi cu cine te baţi. Echipele care s-au bătut anul acesta la titlu (n.r. CFR Cluj şi FCSB) au investit foarte mult, au băgat bani şi au buget de 10-12 milioane de euro. Chiar şi Viitorul a plătit două milioane pe un jucător şi s-a văzut, pentru că Ianis a fost unul dintre cei mai buni, şi-a făcut treaba. Nu-i de ajuns doar cu inima şi cu tripleta de aur, trebuie să faci şi mai mult", crede Răducan.

Până una alta, șefii Craiovei l-au convins pe Florin Gardoș să rămână la echipă și pentru sezonul următor. Tratativele vor fi finalizate în această săptămână. "Florin va rămâne la Craiova, probabil că vom finaliza cu el contractul în această săptămână. Starea lui de sănătate nu i-a permis să joace în finala Cupei României, dar îşi va reveni. A fost şi Nicuşor Bancu în aceeaşi situaţie, iar acum a ajuns la naţională. Aşa se va întâmpla şi cu Gardoş", a anunțat Marcel Popescu la emisiunea Prosport Live.

Președintele Craiovei e convins că trebuiesc ceva ”plombe” vara asta la echipă, care nu va vinde mulți jucători. "Sunt poziţii pe care dorim să le dublăm şi să le consolidăm. Aducem jucători de valoare, care pot proba că pot deveni titulari. Vom aduce doar jucători care pot aduce ceva peste ce avem. Sunt şi doi jucători curtaţi de cluburi importante din Europa, dar hai să păstrăm discreţia. Nu trebuie să vorbim, pentru că nu ar fi corect", a mai spus Marcel Popescu.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!