Baccarat online de la A la Z. Regulile jocului și strategia corectă de pariere

Baccarat-ul este unul dintre cele mai simple jocuri pe care le poți juca într-un cazinou online. Extrem de popular în Asia, jocul a are muți adepți și în Europa, iar multe cazinouri au decis să-l introducă în ofertă. Jocul de Baccarat reprezintă variata perfectă pentru cei care nu vor să se implice foarte mult în modul în care decurge jocul. Dacă în Blackjack, de exemplu, trebuie să urmezi strategii complexe pentru a-ți crește șansele de câștig, în Baccarat nu poți influența în vreun fel deznodământul final și din acest punct de vedere jocul seamănă destul de mult cu ruleta, în sensul că decizi de la început pe ce vei miza si apoi aștepți deznodământul. Totuși, prin aplicarea câtorva reguli de bază poți deveni mai eficient și în acest joc.

JOACĂ ACUM BACCARAT ONLINE ÎNTR-UN CAZINOU LICENȚIAT

CE VEI GĂSI ÎN ARTICOL

1. Regulile Baccarat-ului. Cum învingi dealerul
2. Pariurile jocului de Baccarat online
3. Cel mai eficient mod de a juca Baccarat online
4. Strategii de pariere în Baccarat
5. Cazinouri online recomandate pentru Baccarat

1. Regulile Baccarat-ului. Cum învingi dealerul
Jocul de Baccarat sau, în unele versiuni, "Punto Banco" este "condus" de un dealer care împarte două mâini - pe a jucătorului (player) și a băncii (banker), însă nu te lăsa păcălit de denumiri. Mâna jucătorului nu e a ta și poți câștiga și dacă mâna băncii e mai bună deoarece poți paria pe orice deznodământ.
,
Fiecare mână va avea minim două cărți sau maxim trei cărți, iar mâna cu punctajul cel mai apropiat de 9 câștigă. Pentru calcularea punctelor fiecărei mâini cărțile de la 2 la 9 au valoarea inscripționată, cele de la 10 la popă (10,J,Q,K) sunt nule, iar asul are valoare 1.  În punctajul final se ia în calcul numai ultima decimală. Astfel, o mână de genul 8 + 6 va avea punctajul 4, nu 14.

Inițial sunt împărțite câte două cărți pentru jucător și bancă iar a treia carte este oferită după următoarele reguli. Aici jocul poate deveni ușor complicat, însă nu trebuie să te îngrijorezi deoarece jocul decurge în mod automat.

 • Dacă jucătorul sau banca au deja un total de 8 sau 9, atunci nu se va mai oferi o a treia carte.
 • Mâna jucătorului primește a treia carte dacă  totalul primelor două cărți e de 5 sau mai mic.
 • Dacă jucătorul nu are nevoie de o a treia carte (are deci un total mai mare de 6), antuci și măna băncii se va opri la două cărți dacă are un total de 6 și va primi o a treia carte dacă totalul e mai mic de 5.

Dacă jucătorul are nevoie de o a treia carte (total de 5 sau mai mic), atunci mâna băncii va primi o a treia carte în următoarele condiții:

 • Banca are un total de 2
 • Banca are un total de 3, iar a treia carte primită de jucător nu a fost 8
 • Banca are un total de 4, iar a treia carte primită de jucător nu a fost 0, 1, 8 sau 9
 • Banca are un total de 5, iar a treia carte primită de jucător a fost de 4,5,6 sau 7
 • Banca are un total de 6, iar a treia carte a jucătorului a fost 6 sau 7

2. Pariurile jocului de Baccarat online
În jocul de Baccarat poți miza pe trei opțiuni: mâna jucătorului, mâna băncii și pe tie (egalitate). Cotele oferite pentru fiecare pariu sunt de 2 pentru mâna băncii și a jucătorului și de 9 pentru tie(egalitate).
În funcție de pariul plasat de jucător, avantajul casei diferă. La pariurile pe bancă, avantajul cazinoului e de 1.06% și include un comision de 5% reținut la fiecare câștig. Practic, dacă pariezi 10 lei pe mâna băncii și câștigi, vei face un profit de 9,5 lei în loc de 10 lei.
La pariurile pe jucător, cazinoul are un avantaj de 1,24%, în timp ce pariurile pe egalitate aduc un avantaj uriaș casei, de 14,4%. Totuși orice pariu câștigător pe egalitate îți aduce și un profit foarte mare (80 de lei la același pariu de 10 lei din exemplul anterior).

ATENȚIE. Unele cazinouri îți returnează banii pariați pe bancă sau jucător (push), dacă rezultatul mâinii e egalitate (tie). Urmărește această regulă și alege jocul respectiv dacă ai această posibilitate.

3. Cel mai eficient mod de a juca Baccarat online
Analizând procentele de mai sus devine însă evident că cel mai eficient este să pariezi aproape fără excepție pe mâna băncii (banker). Pariurile câștigătoare pe jucător (player) nu au niciun comision, însă au șanse mai mici de reușită, acoperind chiar și comisionul de 5% plătit pentru fiecare pariu câștigător pe Banker.

Chiar dacă poate fi tentant să prinzi acea cotă de 9 pentru un pariu pe egalitate (tie), nici nu ar trebui să iei în calcul această opțiune deoarece pe termen lung cu siguranță vei ieși în pierdere.Alege deci cel mai avantajos pariu, cel pe mâna băncii (banker), iar următorul pas este să te decizi asupra unui sistem de pariere care să te ajute să profiți de seriile câștigătoare. Administrarea corectă a bugetului reprezintă poate cel mai important punct în drumul spre un câștig în cazinoul online, indiferent că vorbim despre ruletă, sloturi, Blackjack sau Baccarat. Iar foarte important este să îți fixezi întotdeauna limite de pierdere, de câștig și de timp petrecut în cazinoul online și să te asiguri că le respecți.

4. Strategii de pariere în Baccarat
În condițiile în care ai la dispoziție două pariuri "even money" (care plătesc în cotă 2 și au șanse relativ egale de câștig) este clar că poți pune în aplicare aproape orice sistem de pariere cunoscut. Strategii precum Martingale, Paroli sau Fibonacci au devenit cunoscute în special printre jucătorii de ruletă, însă regulile lor sunt valabile și în Baccarat, dacă pariezi pe jucător sau pe bancă. Am stabilit deja că cel mai avantajos e să pariezi pe bancă, așa că în cele ce urmează îți vom prezenta trei sisteme din care poți alege când joci Baccarat online.

Sistemul Martingale la Baccarat
Sistemul Martingale presupune dublarea mizei după fiecare pariu pierzător până în momentul în care prinzi un pariu câștigător, caz în care vei recupera toate pariurile anterioare și vei face și un profit aproape egal cu primul pariu din serie (o unitate).
Totuși trebuie să aplici sistemul Martingale cu atenție la Baccarat din două motive. Primul e reprezentat de comisionul de 5% reținut de cazinou pentru pariurile pe Banker, ceea ce înseamnă că poți ajunge în punctul în care un pariu câștigător să își aducă un profit infim sau, mai rău, dacă seria pierzătoare s-a prelungit foarte mult să ieși chiar în pierdere.
Apoi ai grijă și la pariul maxim acceptat de cazinou deoarece sumele mizate vor crește foarte repede prin această strategie și e important să știi de câte ori îți va permite casa să dublezi pariul pentru a nu ajunge în situația în care să nu mai poți dubla și astfel să nu mai ai posibilitatea să recuperezi toate pariurile făcute până în acel moment.Sistemul 1-3-2-6 la Baccarat
Această strategie presupune plasarea de pariuri succesive de 1,3,2 și 6 unități, cu mențiunea că vei trece la următorul nivel de pariere doar în cazul unui câștig. Dacă reușești să ajungi la finalul seriei vei avea un profit total de 12 unități, însă poți ieși în câștig și dacă seria ta se oprește după al treilea pariu.

Iată cum aplici sistemul 1-3-2-6 în Baccarat. Presupunem că ai stabilit valoarea unei unități la 10 lei.

 • PARIUL 1: Mizezi o unitate pe banker: 10 lei. Dacă vei pierde primul pariu, vei fi pe minus cu o unitate (10 lei) și o iei de la capăt. Dacă îl câștigi vei avea un profit de 9,5 lei și mergi mai departe.
 • PARIUL 2: Mizezi trei unități pe banker: 30 de lei. Dacă îl pierzi, vei fi pe minus cu aproximativ 2 unități. O unitate câștigată la primul pariu (9,5 lei) - 3 unități pierdute la al doilea (30 lei), deci vei avea o pierdere de 20,5 lei și o iei de la capăt. Acest nivel doi de pariere (3 unități) este singurul în care bugetul tău poate să scadă cu mai mult de o unitate. Dacă și acest pariu este câștigător vei avea un profit total de 38 de lei și mergi mai departe.
 • PARIUL 3: Mizezi două unități pe banker: 20 de lei. Dacă îl pierzi, vei fi pe plus cu aproximativ două unități. O unitate câștigată la primul pariu (9,5 lei)  + 3 unități câștigate la al doilea pariu (28,5 lei) - 2 unități pierdute la al treilea pariu (20 lei). Vei păstra de 18 lei profit și o iei de la capăt. Dacă însă câștigi și al treilea pariu vei avea un profit total de 57 de lei și mergi mai departe.
 • PARIUL 4: Mizezi șase unități pe banker: 60 de lei. În cazul fericit în care câștigi toate cele patru pariuri vei avea un profit de aproximativ 12 unități (1+3+2+6), adică 114 lei. Dacă însă pierzi acest pariu vei fi pe minus cu 6 lei. În orice situație, seria se consideră terminată, iar următorul pariu va fi de o singură unitate.

Sistemul Fibbonacci la Baccarat
Dacă ești un jucător temperat, acesta e sistemul potrivit pentru tine când joci Baccarat. Asemănător din multe puncte de vedere cu Martingale, acest sistem presupune o creștere mai lentă a mizelor. Mai exact, fiecare pariu va fi egal cu suma precedentelor două pariuri.

Să spunem că începi cu miza de 5 lei și plasezi un pariu pierzător. Următorul pariu va fi tot de 5 lei. Dacă și acesta e pierzător, crești miza la 10 lei (5 lei primul pariu + 5 lei al doilea pariu). Dacă tot nu ai câștigat, vei miza 15 lei (5 lei + 10 lei). Iar seria va continua până când atingi un câștig. După fiecare pariu câștigător reiei seria de la pariul inițial (5 lei).

Avantajul e că vei crește mizele mult mai lent decât în cazul Martingale, dar în același timp nu vei recupera de fiecare dată tot ce ai pierdut în prealabil. Totuși, pe termen lung te poți aștepta să găsești un echilibru și vei face și profit atunci când vei prinde mai multe mâini câștigătoare consecutive.  5. Cazinouri online recomandate pentru Baccarat
În România, poți juca Baccarat online la câteva cazinouri licențiate, iar noi am selectat cele mai bune oferte disponibile. Dacă deschizi astăzi un cont prin pariurix.com, vei beneficia și de un bonus de bun venit consistent.

Sportingbet - deschide cont

La acest cazinou puteți juca Baccarat Combi.  Sportingbet Casino (D.ONJN 1558/25.08.2016) vine des și cu promoții atractive de pe urma cărora poți profita la jocurile de cazino, inclusiv Baccarat.

 

Betano  -  deschide cont


În cazinoul Betano (D.ONJN 3311/ 18.12.2015)  vei găsi două variante ale jocului - Baccarat Pro și Punto Banco. În ambele variante primești miza înapoi dacă pariezi pe banker sau player, iar cele două mâini sunt egale, ceea ce reprezintă un plus important.
 

NetBet - deschide cont

Netbet (D.ONJN 1279 /29.06.2016) are în ofertă o versiune a jocului de Baccarat - Punto Banco.

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive