Avea firma în insolvență, dar n-a renunțat la păcănele. Acum a ajuns șef de celulă

Un om de afaceri din Auckland a ajuns în sapă de lemn după ce a jucat mai mult de 20 de milioane de dolari la un cazinou. A făcut asta în condițiile în care era dator vândut unor creditori. Pentru că nu a putut să se achitre de datorii, el a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare de către judecătorul Curții Districtuale din Auckland. 

Împotriva lui Li Dong Xie (50 de ani / foto: nzherald.co.nz), judecătorul de caz a formulat nu mai puțin de 10 capete de acuzare. Cel care folosea alte două pașapoarte pe nume false, Frank Xie și Solomon Xie, a fost săltat de polițiști de pe aeroport, în timp ce se pregătea să se îmbarce pentru un zbor către China. Dus în fața procurorilor, bărbatul a pledat vinovat vizavi de acuzațiile care i s-au adus, dar a spus că totul s-a întâmplat din ”lipsa de comunicare”. 

Este a doua oară când Xie dă faliment. A mai trecut prin asta în 2004, atunci când administra firma New Town Home Construction Ltd. Ulterior el a fost acuzat de ascunderea proprietăților pe care le deținea, de contractarea frauduloasă a unor credite, de obținerea unor bunuri pe credit, pentru că nu a depus declarațiile de venit și pentru că a încercat să părăsească Noua Zeelandă fără consimțământul procurorilor. 

Din documentele obținute de anchetatori a reieșit faptul că omul de afaceri a jucat între decembrie 2010 și august 2015 fix 20.526.726 de dolari dolari la SkyCity Casino (foto: nzherald.co.nz). În această perioadă, pierderea netă a fost de 1.518.828 de dolari - pe aproape toate jocurile de noroc din cazinoul respectiv.

Curtea l-a acuzat pe Xie că și-ar fi putut plăti datoriile către creditori cu acești bani și că din cauza lui aceștia au suferit pierderi substanțiale. "Acest lucru ar trebui să trimită tuturor un mesaj puternic, prin faptul că un astfel de comportament nu va fi tolerat niciodată în această țară. Iar cei care încearcă să păcălească sistemul vor suporta consecințe grave”, au declarat autoritățile. 

”Domnul Xie a manifestat o neglijență nesăbuită privind obligațiile sale financiare. A continuat să-și conducă afacerile în mod ilegal în perioada iulie 2010 - august 2015. Iar atunci când a obținut câștiguri la sloturi (foto: nzherald.co.nz), în loc să-și plătască creditorii a preferat să joace la sloturi. Comportamentul acestui individ este un afront pentru o comunitate de afaceri respectabilă, care își îndeplinește obligațiile fiscale. Oameni ca el au potențialul de a provoca prejudicii semnificative oamenilor din această țară”, a declarat un reprezentant al Curții. 

Nu am nici o îndoială că știați exact ce faceți în momentul în care ați fost arestat pe aeroport. Orice poziție că nu știați de fapt ce e cu dumneavoastră acolo, pur și simplu nu înseamnă nimic pentru mine. Ați ignorat deliberat obligațiile financiare pe care le aveați și ați continuat să conduceți afacerea într-un mod jignitor”, i-a spus judecătorul de caz bărbatului în timpul procesului. 

Ca urmare a celui de-al doilea faliment, bărbatului i-a fost interzis să mai ocupe un post de director sau să fie implicat în conducerea unei societăți comerciale până la data de 12 martie 2023. De asemenea, el nu poate participa la conducerea unei afaceri fără consimțământul Oficiul care supervizează afacerile falimentare ale companiilor din țară. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro!

Te-ar mai putea interesa și: 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!