Autorităţile din Malta sunt forţate să schimbe legislaţia în domeniul jocurilor de noroc. Mafia pariurilor este de vină!

Malta este un stat cunoscut pentru “paradisul fiscal” oferit chiar şi companiilor străine în toate domeniile de activitate, iar evident casele de pariuri nu puteau să stea departe de acestă ţară. Mari operatori de jocuri de noroc au sediul aici, un exemplu fiind Unibet.com, dar şi cei doi operatori online licenţiaţi de curând în România. Totuşi, lucrurile sunt pe cale să se schimbe după scandalul din ultimele săptămâni, iar autorităţile din Malta par a fi forţate să facă modificări în legislaţia din domeniu.

Totul a început de la dosurul poliţiei italiene prin care s-a dovedit că multe firme din Malta aveau legături strânse cu mafia pariurilor din Italia şi anume cu organizaţia criminală Ndrangheta, spălând pentru aceasta 1.4 miliarde €.  Acesta poate fi un precedent periculos pentru statul maltez, care se confruntă acum cu critici la nivel european.

Cel mai important lucru în toată această poveste este că autoritățile de reglementare, atunci când se confruntă cu astfel de situații, trebuie să ia măsuri decisive și imediate. Evenimentele de săptămâna trecută pot duce la introducerea mai rapidă a unor măsuri care erau deja în discuţie.Malta Gaming Authority, Purtătorul de cuvânt

Aşadar, statul maltez avea deja în plan revizuirea legislaţiei în domeniul jocurilor de noroc, iar acum se pare că procesul va fi accelerat. Principalul obiectiv este introducerea unor măsuri prin care operatorii să fie supravegheaţi îndeaproape, pentru a nu folosi relaxarea fiscală de care se bucură în scop criminal, prin spălare de bani, evaziune fiscală sau alte infranctiuni.

Dă click aici dacă doreşti un bonus pentru a juca la pariuri!

Din câte se pare nu vor fi schimbate condiţiile de acordare a licenţei pentru jocuri de noroc şi rămâne de văzut ce soluţii se vor găsi pentru eradicarea acestui fenomen atât de periculos. În ultima săptămână au început verificările în rândurile operatorilor de pe teritoriul ţării, iar Malta Gaming Authority a retras licenţa şi pentru alte companii găsite în ilegalitate.

Faptul că Malta Gaming Authority a acționat rapid pentru a suspenda licențele acelor operatori împotriva cărora autoritățile italiene au adus niște acuzații foarte grave este un mesaj clar că ilegalitatea și abuzul nu vor fi tolerate și că Malta așteaptă cel mai înalt nivel de conformitate de la operatorii licențiați.Autoritatea Financiară din Malta (MFSA)

Malta este primul stat membru al Uniunii Europene care a adoptat o legislaţie specifică în acest domeniu, însă reglementările sunt vechi de aproape 10 ani. Este cert că nu sistemul de acordare a licenţei trebuie modificat, deoarece el este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente din lume, ci trebuie găsite soluţii de a controla şi monitoriza operatorii după licenţiere.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!