Autoritățile din Malaezia fac eforturi mari pentru a stopa activitățile ilegale de gambling, dar pariorii sunt foarte inventivi!

Autoritățile din Malaezia au făcut în ultimii ani eforturi mari pentru a stopa activitățile ilegale de gambling de pe teritoriul țării, dar se pare că acest lucru este mai greu de făcut decât se credea inițial. 

Conform thestar.com, un site de știri foarte important din Malaezia, MCMC (Communications and Multimedia Commission) a blocat în ultimii patru ani la solicitarea poliției accesul la 664 de site-uri diferite de jocuri de noroc. Deși părea că această decizie va rezolva din start problema pariurilor ilegale, malaezienii au fost destul de inventivi dând naștere unui nou fenomen: pariuri sportive și promovarea acestora prin intermediul apelurilor telefonice și ale sms-urilor.

phone-betting.jpg

Mai multe persoane din Kuala Lumpur au depus plângeri la poliție conform cărora au primit telefoane sau mesaje text de la persoane necunoscute care ori promovau anumiți operatori de pariuri, ori își ofereau serviciile celor interesați. Mai exact, aceștia erau dispuși să intermedieze plasarea de pariuri; pariorii trebuiau să le dea lor banii, iar ei urmau să parieze la agenții la care clienții nu aveau acces direct. 

Cei de la MCMC au făcut investigații în acest sens, ajungând să blocheze între lunile ianuarie și aprilie 2016 nu mai puțin de 12,449 de linii telefonice care aveau legătură directă cu gamblingul ilegal. Dar asta nu este tot; se pare că cei care ofereau servicii de gambling ilegal nu au renunțat așa de ușor, ei mutându-și activitatea pe rețele de socializare precum WhatsApp. De aceea între ianuarie și aprilie, în timp ce liniile telefonice erau blocate, numărul de plângeri la poliție creștea, doar că de data aceasta lumea nu se mai pângea că era abordată la telefon, ci pe internet. În ultimele patru luni au venit nu mai puțin de 438 de plângeri de acest gen!

Se pare că o parte din cei care ofereau aceste servicii de gambling ofereau și posibilitatea de a împrumuta bani celor care vroiau să parieze, dar nu aveau destui bani. Nu este însă precizat dacă au fost făcute și arestări, și ce pedespre riscă persoanele prinse.

Vezi cea mai bună casă de pariuri online pentru pariuri LIVE

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi