Autoritățile din Bosnia vor să emită legi noi pentru a reglementa piața jocurilor de noroc!

Bosnia este țara europeană cu cele mai multe case de pariuri stradale raportat la numărul de locuitori, dar chiar și așa piața jocurilor de noroc nu a fost încă reglementată. Autorităție din Federația Bosnia și Herțegovina, una din cele două entități administrative ale țării, vor să facă ceva în acest sens, deoarece astfel vor putea rezolva dintr-o singură lovitură mai multe probleme.

agentie-bosnia.jpg
Sursă poză: balkaninsight.com

În primul rând reglementarea pieței jocurilor de noroc este importantă din punct de vedere fiscal deoarece astfel vor veni mult mai mulți bani la bugetul statului. În momentul de față casele de pariuri online nu plătesc vreo taxă, în timp ce offline se percep taxe doar pentru câștiguri mai mari de 100KM (aproximativ 220RON). Nu știu exact cum este acolo, dar dacă bosniacii sunt la fel de inventivi ca românii, probabil reușesc să evite plata impozitelor pe majoritatea biletelor câștigătoare. Vă reamintesc că pe vremea când exista o lege similară în România unde pragul era de 600RON, toți preferau sa joace mai multe bilete identice pe mize mici pentru a evita plata acestor taxe. Autoritățile bosniace vor să schimbe acest lucru introducând o taxă de 10% la câștigurile de sub 100KM.

Pe lângă aceste impozite pe câștig, fiecare agenție stradală mai are de plătit o taxă fixă de 500 de euro anual.În acest moment în Federația Bosnia și Herțegovina operează 13 companii de gambling care dețin în total 2,443 de sucursale, în timp ce în Republica Srpska există 756 de agenții deținute de 15 operatori diferiți. Populația totală a Bosniei este de 3,8 milioane de locuitori, ceea ce înseamnă o agenție la aproximativ 1,000 de locuitori. Se anticipează că reglementarea pieței jocurilor de noroc va duce la venituri suplimentare către bugetul statului de aproximativ 23 de milioane de euro anual. 

O piață reglementată înseamnă de asemenea că va fi mai ușor de urmărit ce face fiecare parior în parte. Conform Balkaninsight, un neuropsihiatru pe numele său de Nermana Mehic-Basara a spus că din cauza legilor actuale este foarte dificil să îi depisteze pe cei care sunt dependenți de jocuri de noroc, și cu atât mai puțin să îi ajute să se trateze. Acesta a mai evidențiat faptul că numărul celor cu astfel de probleme este în continuă creștere în Bosnia, și că o soluție trebuie găsită rapid înainte ca fenomenul să capete amploare. Autoritățile bosniace vor ca odată cu introducerea noilor legi să interzică amplasarea oricărei case de pariuri la mai puțin de 100 de metri de școli, deși mă îndoiesc că o astfel de măsură ar fi de prea mare ajutor. 

Oricum va mai dura până când aceste schimbări vor avea loc deoarece există destui politicieni importanți din Bosnia care sunt împotriva lor. Aceștia consideră că reglementarea pieței jocurilor de noroc este doar o mutare politică venită odată cu apropierea alegerilor electorale.

Joacă acum la cea mai bună agenție de pariuri sportive online

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi