Australienii se gândesc să interzică pokerul și în pușcării. De ce iau în calcul asta

În Australia, atât pokerul online cât și pariurile online live sunt interzise conform legii. Nimeni nu a putut însă să le interzică până acum pușcăriașilor să-și omoare timpul la poker, deși de aici și până la mega-scandaluri nu mai e decât un pas. Mai cu seamă, atunci când sunt și bani în joc. Totuși, ultimele evenimente au pus pe gânduri autoritățile australiene, care se gândesc acum la un proiect prin care să limiteze accesul la poker al deținuților. Dar, de-ar fi numai asta...

Recent, doi deținuți (femeie și bărbat) ”găzduiți” de Darwin Correctional Centre (Foto: wikipedia.org), undeva în Nordul Australiei, au fost prinși făcând sex în autobuzul care îi transporta la muncă. Și totul, se pare, după o partidă de poker în care s-a mizat pe asta!...În joc ar fi vrut să intre și o altă femeie, dar gardienii au intervenit și au întrerupt iubirea pasională.

Cuplul acoperise cu o perdea canapelele din față și geamul lateral al autobuzului pentru a avea parte de intimitate. Iubăreții au fost duși imediat înapoi în închisoare - ei nu vor mai putea ieși la muncă, pentru a-și reduce pedeapsa. 

”În mod clar, aceste incidente au evidențiat deficiențe semnificative în sistem. Aceste încălcări ale regulamentelor vor fi tratate cu maximă seriozitate, pentru a ne asigura că asemenea fapte nu se vor mai petrece”, a declarat un purtător de cuvânt al Administrației Penitenciarelor din Australia. Începând cu 1 iulie 2016, un număr de 284 deținuți au suportat un regim semi-deschis, ei primind permisiunea de a ieși ziua la muncă pentru a reduce din zilele pe care le mai au de stat după gratii. 

Parlamentul Federal din Australia a aprobat în luna martie legea propusă de Senat prin care jocul de poker online și pariurile sprtive online live să fie interzise pe întreg teritoriul țării. Argumentul principal invocat pentru interzicerea pariurilor live a fost acela că cele mai multe blaturi și acte din corupție în sport ”demarează” în trombă după începerea evenimentelor.  Decizia Senatului și a Parlamentului Federal a fost una extrem de criticată, dar unde e lege nu-i tocmeală...

Trebuie spus că Australia este, probabil, țara care se confruntă cu cele mai grave probleme legate de dependența față de jocurile de noroc. În medie, în fiecare an în Australia se pariază 1.000 de dolari pe cap de locuitor, iar o persoană se sinucide aproape zilnic din cauza problemelor legate de gambling.

Singurul ”domeniu” în care statul nu s-a implicat până acum este cel al jocurilor offline. Dar asta cu siguranță din cauza faptului că, anual, la buget ajung aproape 6 miliarde de dolari de pe urma jocurilor de noroc, mare parte din aceste venituri fiind generate de păcănele - capitol la care australienii sunt pe primul loc în lume. 

TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi