Australia - țara în care se învață în școli despre riscurile dependenței față de jocurile de noroc!

scoala-australia.jpg

În ultima vreme am vorbit în mai multe articole și știri despre faptul că Australia este țara cea mai afectată de dependența față de jocurile de noroc (sau mai bine zis australienii, pentru că statul este de fapt fericit că ia bani mulți din taxe). Deși autoritățile sunt mai degrabă ocupate să numere banii încasați și nu se grăbesc să ia măsuri în această privință, sunt și instituții care încearcă să facă tot ce țin de ele pentru ca oamenii să știe exact ce riscuri își asumă atunci când pariază iresponsabil sau joacă la cazino mai mult decât ar trebui.

Site-ul theage.com.au ne anunță că la liceul din Williamstown, Victoria, elevii care sunt în clasa a 10-a, 11-a sau a 12-a au cursuri obligatorii la care învață despre probabilitățile de câștig la ”păcănele”, fac simulări ale diferitor loterii pentru a vedea cât de mici sunt șansele de câștig, și învață despre impactul economic ce poate fi cauzat de gamblingul iresponsabil. Tot la aceste cursuri ei învață de ce nu este bine din punct de vedere matematic să joace la recuperare, și de ce strategii precum Martingale sunt falimentare pe termen lung. 

Studenții au fost șocați să afle ce profit astronomic fac agențiile de pariuri și cazinourile de pe urma clienților, deși cred că acest lucru se observă și cu ochiul liber. Totuși este drept că altul este impactul când astfel de informații sunt transmise de către profesori. Important este că programul a fost un adevărat succes, iar elevii par să conștientizeze mai bine la ce riscuri se supun atunci când joacă la jocuri de noroc. De aceea cursurile au fost deja adoptate în alte cinci licee (dar acolo sunt doar opționale ce-i drept), iar probabil în curând vor fi introduse și în alte școli. Trebuie menționat că profesorii nu încearcă să îi convingă că nu ar trebui să se joace deloc, ci mai degrabă îi fac să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când se joacă mai mult decât ar trebui, și modul în care viața lor poate fi afectată.

Acum ar fi trebuit să vină partea în care să fac comparație cu România, dar nu este cazul pentru că în Australia problemele cauzate de gambling sunt mult mai grave decât la noi. De fapt acolo anual se pariază în medie 1,000$ pe cap de locuitor (atenție, nu de jucător), ceea ce este o sumă de-a dreptul incredibilă. Un articol detaliat despre această temă găsești aici: https://pariurix.com/afla-care-este-tara-in-care-zilnic-o-persoana-se-sinucide-din-cauza-jocurilor-de-noroc.html

La noi în țară companiile Romanian Bookmakers şi Romslot au început în parteneriat programul ”Joc Responsabil”, care este în acest moment cel mai important program de prevenire și combatere a dependenței față de jocurile de noroc. Informații mai multe despre aces subiect poți găsi în ACEST ARTICOL.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi