Au trântit meciuri la pariuri și au fost deposedați de titlul câștigat în 2016!

După mega-scandalul Calciopoli din Italia, care s-a lăsat cu retrogradări și amenzi grase, a venit rândul unui alt campionat din Europa să iasă la rampă cu meciuri trântite la pariuri. E vorba de campioana Albaniei, KF Skenderbeu, care a fost deposedată de titlul câștigat în sezonul 2015-2016 pentru că a făcut blaturi la pariuri! Din 2010, nimeni nu mai crâcnea în campionatul Albaniei în fața celor de la KF Skenderbeu, iar autoritățile s-au autosesizat și au declanșat o anchetă paralelă cu cea efectuată de către UEFA. 

Decizia pronunțată de Comisia de etică a Asociației de Fotbal din Albania a venit ca parte a unor probe adunate de către șefii UEFA și care au dezvăluit faptul că echipa campioană a Albaniei din ultimii șase ani a aranjat meciuri la pariuri atât în campionatul intern, cât și în Europa! 

Cei de la Skenderbeu au fost amendați cu 2 milioane de lek (15 000 euro) și deposedați de 12 puncte în campionatul recent încheiat, astfel că de pe locul 2 au căzut pe 3...Chiar și așa, echipa va lua startul în Europa League. KF Skenderbeu a scăpat ușor, totuși - UEFA a recomandat Federației de Fotbal din Albania retrogradarea echipei! 

Anul trecut, campionii Albaniei au fost interziși din Europa de către UEFA după ce cu un sezon înainte au aranjat meciuri din Europa League - a fost anul în care, pentru prima dată, o echipă albaneză a ajuns în faza grupelor! Ulterior, decizia a fost menținută și de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după un recurs formulat de Skenderbeu. 

Ancheta UEFA a venit după ce organizația anti-corupție Federbet a exprimat o serie de îndoieli în ceea ce privește corectitudinea unor meciuri jucate de cei de la Skenderbeu, inclusiv în preliminariile Champions League - vizat a fost meciul cu Crusaders, din Irlanda de Nord, dar și meciurile din grupele Europa League cu Lokomotiv Moscova, Dinamo Zagreb și Sporting Lisabona. Skenderbeu a fost, de asemenea, suspectată că a aranjat mai multe meciuri din competiția internă la pariuri.

Ca reacție la aceste acuzații, conducerea clubului KF Skenderbeu a emis un comunicat de presă în care a spus că: ”Această măsură fără precedent pentru istoria fotbalului din Albania nu se bazează pe dovezi clare. Skenderbeu îi asigură pe fanii săi că va face apel împotriva acestei încălcări a normelor de către Comitetului de etică, în special prin deposedarea titlului pentru sezonul 2015-2016 (pe care îl considerăm binemeritat!), deoarece suntem încrezători în nevinovăția noastră incontestabilă!”, au anunțat șefii clubului albanez. 

Skenderbeu va juca în primul tur de calificare din Europa League, în acest sezon, împotriva necunoscuților din Andora, de la Sant Julia. Albanezii vor disputa primul meci pe propriul teren pe 29 iunie, urmând ca returul să se joace pe 6 iulie. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi