Au stors "portocalele"...Norvegia, noua campioană europeană la handbal după 30-29 cu Olanda!

Norvegia a călcat totul în picioare la Campionatul European de handbal din Suedia, dar a câştigat titlul după o finală pe muchie de cuţit cu Olanda, încheiată la un singur gol diferenţă: 30-29!  A fost reeditarea finalei Campionatului Mondial din 2015, atunci când norvegiencele au făcut scor cu "portocalele mecanice" din handbal: 31-21! Între timp, olandezele au mai "furat" meserie şi le-au pus mari probleme profesoarelor de pe semicerc la turneul final din Suedia. 

Nordicele au avut un început dificil de partidă, fiind conduse chiar și cu 4 goluri în prima repriză. Norvegia a ieșit de la cabine mult mai concentrată, preluând definitiv inițiativa jocului. Nora Mork a avut o prestație fabuloasă, reușind să înscrie nu mai puțin de 12 goluri și fiind desemnată cea mai bună jucătoare a finalei. Ea a câştigat şi titlul de golghetară a turneului, cu 53 de reuşite, devansându-le pe daneza Stine Jorgensen (47 de goluri) şi pe Cristina Neagu (46 de goluri).

Norvegia a avut un parcurs impecabil în acest turneu, reușind să câștige toate cele 7 partide disputate. Principalele "guri de foc" au fost Camila Herrem, desemnată cea mai bună extremă stânga a turneului, și Nora Mork, cel mai bun inter dreapta.

Pentru nordice, a fost al 7-lea titlu european din palmares, după cel câştigat în 2014 în Croaţia. Norvegia, care a luat bronzul anul ăsta la Rio, este dublă campioană olimpică - în 2008 (Beijing) şi 2012 (Londra) 

Mai jos vă prezentăm clasamentul celor mai bune marcatoare de la Europeanul de handbal. Să spunem că în "Top 15" a terminat şi o altă jucătoare a României - Eliza Buceschi, locul 14, cu 27 de goluri: 

 

Foto: swe2016.ehf-euro.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi