Au şi belgienii un Şumudică. Deschacht, de la Anderlecht, este anchetat pentru pariuri!

Mania pariurilor loveşte şi la case mai mari, nu doar în Liga 1. Olivier Deschacht, colegul românilor Chipciu şi Stanciu, este suspectat că a pariat pe meciurile lui Anderlecht! Poliţia belgiană a deschis deja o anchetă penală împotriva jucătorului în vârstă de 35 de ani. Dacă va fi găsit vinovat, Deschacht riscă o pedeapsă de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau o amendă de 600 de mii de euro! Asta, în cel mai fericit caz. Şefii lui Anderlecht sunt şocaţi şi au postat un comunicat de presă pe site-ul oficial al clubului. 

Conducerea echipei Anderlecht a fost informată că s-a deschis o anchetă penală împotriva jucătorului Olivier Deschacht. Am discutat cu fotbalistul, iar el a negat faptele. Clubul nostru a luat act de versiunea jucătorului şi aşteaptă acum rezultatul anchetei. Anderlecht nu va mai face niciun comentariu pe această temă până la finalizarea anchetei, 

---scrie în comunicatul celor de la Anderlecht

Toată nebunia a început după ce poliţia din Gent, oraşul în care s-a născut Deschacht, a descoperit că jucătorul lui Anderlecht a trecut pe la casele de pariuri. Pe durata întregului sezon 2014-2015 ar fi jucat la pariuri fundaşul în vârstă de 35 de ani. Iar câştigurile nu au fost deloc de neglijat. 20 de mii de euro ar fi câştigat Deschacht, potrivit celor de la "La Derniere Heure". Acesta este acuzat că a pariat în mai multe rânduri pe meciurile lui Anderlecht, dar şi a altor echipe din prima ligă belgiană.

Anchetatorii vor să afle acum dacă nu cumva Deschacht a şi influenţat în vreun fel rezultatele meciurilor. Cu alte cuvinte, aceştia iau în calcul o înţelegere între fotbalistul lui Anderlecht şi ceilalţi jucători de la echipele pe care Deschacht a mizat bani. Se pare, însă, că fundaşul lui Anderlecht nu este singurul care a călcat pe bec. Poliţia a dezvăluit că încă şaşe jucători din prima ligă belgiană sunt suspectaţi că au jucat la pariuri, dar numele acestora nu au fost încă dezvăluite "pentru bunul mers al anchetei"

Fotbalistul s-a apărat şi a spus că, de fapt, fratele său este cel care a mizat sume importante la pariuri pe un cont deschis în 2006. Deschacht, care are 20 de selecţii şi la naţională, a jucat doar patru meciuri în acest sezon pentru Anderlecht. A debutat în echipa mare în 1997, pe când avea doar 16 ani. De atunci, Olivier Deschacht a câştigat 7 titluri de campion cu Anderlecht, o Cupă a Belgiei şi 6 Supercupe. În vara anului trecut, Deschacht a bifat jocul cu numărul 500 în tricoul lui Anderlecht. În 2008, belgienii au fost la un pas să-l cedeze în Spania, la Espanyol, pentru 2 milioane de euro, dar până la urmă afacerea a căzut.

Antrenorul Rene Weller nu l-a inclus în lot pe Deschacht pentru meciul de campionat cu Westerlo. Şefii lui Anderlecht au anunţat că jucătorul este bolnav, dar presa belgiană scrie că motivul a fost inventat. În realitate, antrenorul lui Anderlecth nu vrea să-l mai folosească pe Olivier Deschacht până nu se termină ancheta. Colegul lui Chipciu şi al lui Stanciu se pregăteşte acum de proces. L-a angajat deja pe Luc Deleu, unul dintre cei mai cunocuţi avocaţi din Belgia, să-l apere de acuzaţiile care i se aduc.

 

Foto: nieuwsblad.be

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi