Au pus sare pe răni...Pandurii s-au retras după 45 de minute din meciul cu ASA!

45 de minute! Atât a durat meciul dintre ASA Tg. Mureş şi Pandurii! Gorjenii au acuzat starea deplorabilă a terenului (devenit un patinoar din cauza îngheţului...) şi au refuzat să mai iasă de la vestiare după pauză. 2-0 a fost scorul în prima repriză, goluri Mureşan şi Vlad Morar. ​Jucătorii oaspeților se schimbaseră deja și așteptau pe tunel fluierul final. După ce s-au scurs 3 minute meciul a fost oprit, iar echipa lui Grigoraş va pierde jocul la "masa verde" cu 3-0. "Verde" impropriu spus, având în vedere condiţiile în care s-a desfăşurat până atunci meciul, organizatorii aruncând sare de bucătărie pe teren înaintea partidei...

Startul revoltei oaspeţilor fusese dat înaintea jocului de Pleașcă și Sânmărtean, care au refuzat să intre pe teren. Astfel, Grigoraş a avut pe bancă doar doi jucători de rezervă!

N-am întâlnit niciodată așa ceva. Nu se putea juca! Noi am venit să jucăm fotbal, nu să patinăm. Nu ne-am luat patinele cu noi...Nu poate nimeni să nu conteste că nu am încercat să jucăm. La pauză am avut 3-4 jucători loviți, unul cu posibilă fractură. Cu toții aveau genunchii loviți. Nu a dat nimeni drumul la nicio încălzire. Pe această suprafața ne periclitam sănătatea. 

Îmi pare rău că am început meciul, pentru că ni s-au accidentat mai mulți fotbaliști în prima repriză. Nu am vrut să desconsiderăm competiția și am încercat să jucăm în prima repriză, dar nu s-a putut. E inadmisibil să fim forțați să jucăm pe un astfel de teren! Dacă cineva spune că se putea juca, înseamnă că s-a ajuns rău de tot în România.

Regula de licențiere spune că trebuie să ai încălzire pentru gazon. A pornit-o cineva?...A fost greșeala observatorului și a domnului Avram (nn - Marius Avram, arbitrul meciului). Nu trebuia să se joace. I-am spus că nu putem juca. El ne-a zis să ne protejăm între noi, să nu ne lovim și să ducem meciul la capăt. Nu se mai poate nici așa, pentru că nu ne-am luat banii de atâtea luni. Imaginați-vă în ce situație suntem noi. Dacă ne accidentăm, ne plătim singuri operaţiile!,

---a spus Petre Grigoraş

Dan Alexa nu i-a dat dreptate lui Grigoraş. "Eu am jucat şi pe gheaţă", a spus antrenorul lui ASA Tg. Mureş. 

Nici nu mai ştiu când s-a mai întâmplat aşa ceva. Sunt bucuros pentru evoluţia din prima repriză. Chiar dacă n-ar fi ieşit cei de la Pandurii, o singură câştigătoare era. Cei de la Pandurii au găsit motivul ăsta şi au hotărât să nu mai joace. Am jucat şi eu ca fostbalist tot pe gheaţă, poate trebuie refăcut programul, jucăm foarte târziu, nu avem insfrastructura care să ne permită să jucăm în această perioadă a anului. Nu cred că doar la Târgu Mureş nu există instalaţie de căldură. Eu sunt convins că daca ne-ar fi condus, nu ar fi ieşit de pe gazon. Pentru mine e o satisfacţie foarte mare pentru că am reuşit să fac puncte la Târgu Mureş,

---a declarat Dan Alexa

Jucătorii au avut mari probleme pe terenul îngheţat de la Târgu Mureş (Foto: Sportpictures.eu)

Şi Liga Profesionistă de Fotbal a reacţionat după decizia în premieră a Pandurilor. "Trebuie să ne asumăm situaţia în care se găseşte fotbalul românesc", a spus secretarul general al LPF, Iustin Ştefan într-o intervenţie la DigiSport.

Liga a semnalat riscul unei astfel de situații. Am vrut să încercam să tragem meciurile mai devreme în această perioadă și ne-am lovit de refuzul deținătoarelor drepturilor TV. E foarte complicat să faci acest program, vă invit la Liga Profesionistă să încercați. Există astfel de stadioane pentru că aceasta este situația infrastructurii din România. A cui e vina în acest caz particular va stabili Comisia de Disciplină. Nu ne putem antepronunţa.

La nivel de principii regulamentare, cel care stabilește practicabilitatea unui teren de fotbal este arbitrul. Marius Avram a stabilit că terenul este practicabil. Așa a apreciat dânsul, care este arbitru și care are aceste atribuții. Comisia de Disciplină va judeca mai departe. Observatorul LPF răspunde în privința a tot ce înseamnă stadion, cu excepția suprafeței de joc. Arbitrul este singurul care ia decizia în cazul gazonului. 
  
Cei de la ASA au ca stadion principal arena din Mureș, iar ca rezervă pe cel din Cluj. Puteau să joace la Cluj. Dar nu trebuie să arătăm pe cineva cu degetul. Trebuie să ne asumăm situația în care se află fotbalul românesc,

---a spus Iustin Ștefan, secretarul general al LPF, la DigiSport 

 

Foto: Csibi L. Csaba / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi