Au fluierat a pagubă și au fost suspendați din arbitraj!

De aranjamentele din fotbal nu au scăpat nici cele mai minuscule campionate ale lumii. Iar un exemplu în acest sens este campionatul din Malawi - micuțul stat din sud-estul Africii, unde un arbitru a fost suspendat pentru că a luat bani să aranjeze rezultatul unui meci. 

Potrivit unei declarații a autorităților, George Aziz Nyirenda a acceptat să intre în jocul echipei Nchalo United, care i-a oferit 15 000K (aproximativ 200 euro..) ca să-i asigure victoria într-un meci de cupă cu Chitipa United. Lucrurile nu au decurs însă așa cum trebuie pe teren, iar oaspeții au pierdut meciul. ”Buba” a explodat la vestiare, unde jucătorii de la Nchalo United au dat buzna în vestiarul arbitrului cerându-i banii înapoi! Dar centralul a înapoiat doar 10 000K, spunând că restul de 5000 i-a pierdut...

Tărășenia a ajuns și pe culoarele forului mondial, iar la sfârșitul lunii iulie o comisie prezidată de arbitrul FIFA - Mavuto Msimuko l-a acuzat pe arbitrul Nyirenda de corupție și l-a suspendat pentru două luni. Centralul a fost acuzat, de asemenea, că a stricat imaginea arbitrilor și a fost obligat la plata unei amenzi echivalente a 1000 de euro. Culmea e că ceilalți trei arbitri, printre care și o femeie (foto: malawi24.com) care au făcut parte din delegație la acel meci au fost suspendați pentru 4 luni!..

Arbitrii au primit termen două săptămâni pentru a contesta hotărârea și au fost avertizați că acest caz reprezintă unul dintre cele mai înalte niveluri de corupție în fotbal. În ceea ce-l privește pe Nyirenda, este pentru a doua oară când acesta a fost pedepsit pentru că ar fi încercat să stabilească rezultatul unui meci. În 2016, centralul a fost oprit de la delegări timp de 3 luni după ce a primit bani să aranjeze victoria unei echipe în campionat. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi