Au avut As-ul în mânecă. Victorie mare pentru jucătorii de poker din Australia

În această vară, pokerul online a fost interzis în Australia. De atunci, jucătorii australieni au început un adevărat război cu autoritățile. Ei s-au unit chiar într-o asociație numită Australian Online Poker Alliance (AOPA). Au primit un ajutor nesperat din partea senatorului David Leyonhjelm și au continuat eforturile pentru scoaterea pokerului de pe lista jocurilor online interzise. Iar munca lor a dat rezultate!


  
Astfel, comisia de jocuri de noroc și divertisment a Senatului din Australia a dat publicității un raport numit ”Participarea australienilor în pokerul online”. Documentul admite că pokerul ar putea fi cu mult mai puțin riscant decât restul jocurilor de cazinou, dar se face recomandarea ca legalizarea acestuia să aibă loc abia după o cercetare completă a tuturor riscurilor și beneficiilor pentru cei care îl practică. 
  
Raportul se bazează pe un sondaj la care au participat sute de jucători de poker online profesioniști și semi-profesioniști. Membrii comisiei au admis faptul că mulți dintre aceștia au înregistrat un regres important în ceea ce privește sursele de subzistență odată cu interzicerea pokerului.

Ca urmare, autoritățile australiene au acceptat faptul că legalizarea acestei activități ar putea împiedica apariția unei piețe negre a pokerului. Și aici ar putea fi marele pericol - ca jucătorii, în lipsa unei activități reglementate, să devină potențiale victime ale unor operatori nelicențiați și fără răspundere juridică. 

Click aici pentru a juca poker online la cel mai mare site din lume!
  
Raportul dat publicității mai recunoaște că pokerul necesită abilități și nu numai noroc, și că pe termen lung unii jucători pot fi câștigători în mod constant. Un alt lucru care a contat în luarea acestei decizii s-a bazat pe un studiu conform căruia jucătorii de poker sunt mult mai feriți de riscul dezvoltării de dependență decât în cazul jocurilor clasice de cazinou. Însă comisia a precizat că o eventuală legalizare a pokerului va trebui pusă în discuție abia după ce se vor duce la bun sfârșit toate cercetările privind natura benefică-sau nu-a pokerului. 

Dacă lucrurile vor decurge conform deciziei anunțate, în scurt timp australienii s-ar putea reîntoarce la mesele de joc de la care au fost interziși începând cu luna august. Jucătorii australieni de poker au creat chiar și o pagină de facebook pentru cei care vor să-i susțină în demersul lor și să le popularizeze ”lupta” cu autorirățile statului pentru ca pokerul online să intre din nou în legalitate.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi