Atletico, lecție de fotbal în finala EL cu Marseille. Griezmann, one-man show! (VIDEO)

În ”foame” de trofee după 25 de ani de secetă în Europa, Marseille a început extrem de curajoasă finala Europa League cu Atletico de la Lyon. Trupa lui Rudi Garcia a avut prima mare ocazie de gol după numai 4 minute, când Germain (foto: lequipe.fr) a șutat peste dintr-o situație ideală în urma unei pase de la Payet. 

Marseille a creat din nou panică la poarta adversă după alte două minute - mingea trimisă de Adil Rami a trecut de puțin pe lângă poarta apărată de Oblak.

Fără Simeone, suspendat, Atletico a reușit să echilibreze disputa și, contrar cursului jocului, a deschis scorul. Griezmann a profitat de o mare greșeală a lui Anguissa la o pasă neglijentă dată de Mandanda, iar starul spaniolilor nu a ratat.

Pentru OM, ghinioanele au continuat, iar în minutul 32 Rudi Garcia a rămas fără cea mai grea ”piesă” în teren - Payet s-a accidentat și a fost înlocuit cu Maxime Lopez. Apăsat de miza uriașă a meciului, tânărul jucător de 20 de ani s-a străduit să suplinească lipsa ”profesorului” Payet, dar nu prea i-a ieșit.
 
Spaniolii și-au văzut în continuare de jocul lor ”tăios” și le-au pus mari probleme francezilor și după pauză. Iar în minutul 49, Griezmann și-a făcut din nou numărul, cu o execuție frumoasă în fața lui Mandanda.
La 112 goluri a ajuns francezul în tricoul lui Atletico Madrid, în vreme ce în acest sezon de Europa League a bifat 6 goluri în 8 partide. De asemenea, cu golul de 2-0 Antoine Griezmann a ajuns la 29 de reușite în toate competițiile în acest sezon.
 
Francezii au acuzat șocul și au fost foarte aproape să încaseze și golul trei, dar Godin a trimis milimetric pe langă poartă. Jucătorii lui Rudi Garcia au echilibrat jocul și au irosit o ocazie uriașă în minutul 81 la reluarea cu capul a lui Mitroglou. Scăpați cu bine după marea ocazie de gol a francezilor, Atletico Madrid a apăsat pe accelerație și pe finalul meciului. Iar inevitabilul s-a produs în minutul 89, atunci când Koke l-a servit cu o pasă ideală și pe Gabi - care nu mai marcase de 4 ani.

Cu victoria de la Lyon, Atletico Madrid și-a trecut în palmares al treilea trofeu Europa League în 8 ani - madrilenii au mai câștigat competiția în 2010 și 2012. Doar Sevilla a mai făcut asta în istoria recentă a competiției. Totodată, Diego Simeone a ajuns la trofeul cu numărul 5 ca antrenor al lui Atletico Madrid - echipă care va juca la anul direct în grupele Champions League.

De partea cealaltă, Marseille trebuie să se mulțumească cu cea mai bună evoluție în Europa după 14 ani - în 2004, OM a pierdut finala Cupei UEFA în fața Valenciei.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi