Atenţie pe ce site-uri vă faceţi conturi! În Republica Moldova a fost anihilată o reţea ilegală de Pariuri Online!

Câştigurile ilicite din pariuri au prins "aripi" în Republica Moldova. Un bărbat de 49 de ani din Chişinău a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat că este capul unei reţele mafiote de pariuri online. Acesta ar fi şeful unui grup criminal internaţional, specializat în prestarea ilegală de servicii online în domeniul jocurilor de noroc. Conform procurorilor care anchetează cazul, bărbatul a prejudicat statul cu 50 de milioane de lei după ce a pus la punct o reţea bine organizată, alcătuită atât din cetăţeni străini, cât şi moldoveni. Aceştia au gestionat timp de 2 ani pe teritoriul Moldovei două site-uri identice pe domeniile "com" şi "md", prin intermediul cărora erau prestate servicii pentru împătimiţii de câştiguri online la pariuri şi tip cazino.

În urma percheziţiilor de la domiciliu, bărbatul de 49 de ani din Chişinău nu a putut justifica în faţa anchetatorilor sistemele informatice găsite în apartament şi suma de 1 milion de lei. Poliţiştii au mai descoperit şi documente care confirmă activitatea frauduloasă desfășurată de grupul infracţional. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul îşi va petrece următorii 10 ani din viaţă în spatele gratiilor. 

Totul se făcea ca la carte la prima vedere, utilizatorii facându-şi conturi electronice în care depuneau diferite sume. În acelaşi timp, aceste conturi deschise în lei moldoveneşti erau suplinite doar pe teritoriul țării prin intermediul unui sistem electronic de plată local pe domeniul "md" care, la rândul său era conectat la terminalele de plată "cash in" pe întreg teritoriul țării. Operaţiunile financiare au dat un aspect legal depunerilor utilizatorilor (încasate ilegal) şi în acelaşi timp nu s-au înregistrat în sistemul organelor de administrare fiscală din Republica Moldova. 

"Ingineria" financiară a dus la prejudicierea statului cu peste 50 de milioane de lei, mare parte din bani fiind transferaţi imediat în străinătate în conturi off-shore. În Republica Moldova, taxa pentru licențierea acestui gen de pariuri online reprezintă 28 la sută din suma totală a mizelor acceptate, iar cea de întreținere a cazinourilor se ridică la 576 de mii de lei pentru fiecare masă de joc.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi