Atenție la promoțiile și ofertele cazinourilor online!

Industria cazinourilor online din Marea Britanie a fost oarecum ”în alertă” în ultima vreme. Și asta după un număr de avertismente severe emise de Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit. Avertizările au venit după ce CMA a lansat o investigație vizavi de modul în care firmele de jocuri de noroc online (foto: nerdwallet.com) își tratează clienții, dacă aceștia au parte de proceduri corecte. 

Sondajele efectuate au avut în vedere preocupările Comisiei de jocuri de noroc cu privire la "promoțiile înșelătoare și termenii abuzivi” utilizați de firme pentru a bloca plățile jucătorilor. Condițiile pentru acordarea licențelor cer tuturor operatorilor să includă în activitatea lor limitări semnificative legate de promoții. Cu toate acestea, s-a constatat exact contrariul. Iar Sarah Harrison, directorul executiv al Comisiei, a remarcat: "Eu unul continui să mă tem de faptul că mulți dintre acești termeni și aceste condiții par să-i încurce mai degrabă, decât să-i ajute pe clienți”. 

”Termenii abuzivi” se referă în mare parte la măsurile excesive de pariere aplicate la bonusuri și rotiri gratuite oferite de cazinouri pentru atragerea de noi jucători. Astfel de ”cerințe” stipulează că jucătorii trebuie să parieze bonusul de până la 40 de ori înainte de a putea solicita retragerea oricăror câștiguri care rezultă din acesta. Acest lucru face, practic, imposibil ca un jucător să câștige cu adevărat ceva..Sau cel puțin să retragă tot ce ar putea câștiga.

Condițiile de pariere asociate cu rotirile gratuite sunt și ele pe aceeași ”direcție” - acestea stipulează, de obicei, că orice câștiguri provenite din rotirile gratuite la cazinourile online (foto: calvinayre.com) trebuie să fie pariate de până la 40 de ori înainte de a fi retrase! Adică un jucător ar trebui să parieze încă 4.000 de lire sterline înainte de a putea retrage 100 de lire sterline în câștiguri! 

Descoperă cazinourile online recomandate de PariuriX!

Aceste condiții provoacă îngrijorarea Comisiei de reglementare. Autoritățile spun că, de fapt, oamenii sunt forțați să petreacă mai mult timp la jocurile de noroc pentru a îndeplini cerințele de pariere, decât să se oprească din această activitate într-un moment rezonabil și responsabil.

Avertizările CMA au fost imediat urmate de o serie de sancțiuni severe emise de Comisia pentru jocuri de noroc. Astfel: Bgo Entertainment (foto: nodepositkings.com) a fost amendată cu 300.000 de lire sterline pentru ”reclame înșelătoare”; 888 Holdings a fost amendată cu 7,8 milioane de lire sterline pentru ”manipularea clienților vulnerabili”; Gala Interactive a fost amendată cu 2,3 ​​milioane lire sterline pentru încălcarea reglementărilor care protejează consumatorii.

În aceste condiții, operatorii au avut sarcina de a se asigura la rândul lor că și partenerii lor respectă regulamentele. Sarcina s-a dovedit a fi prea mare pentru programul de afiliere al Sky Bet, care a fost închis în septembrie anul trecut - atunci când compania a ”lichidat” contractele cu toți afiliații săi. Cei de la ”Bgo” au adoptat o abordare alternativă pentru a reintra în legalitate. Au eliminat complet cerințele de pariere, ceea ce înseamnă că jucătorii își pot retrage imediat câștigurile rezultate din rotirile și bonusurile gratuite la cazinourile online (foto: oregonsportsnews.com). Și pot face asta într-o procedură mult simplificată, fără agitație și complicații.

Totuși, ”Bgo” nu este primul oprerator care folosește simplitatea și, cu atât mai mult, corectitudinea în ceea ce privește promoțiile. Mai multe branduri noi lansate în ultimii ani au adoptat și ele o abordare fără a condiționa în vreun fel clienții. Iar aici se regăsesc operatori ca PlayOJO, mFortune, Kaboo sau Lucky Niki. Recent, chiar și William Hill a introdus rotiri fără pariuri, ca parte a ofertei de bun venit.

Cu toate astea, plângerile jucătorilor online în ultimii doi ani nu poate fi ignorată. Iar cele mai multe dintre astea se referă cel mai adesea la cerințele și restricțiile de pariere. Jucătorii își pierd, treptat, încrederea în bonusurile și promoțiile cazinourilor. Prin urmare, nu este e de așteptat ca tot mai mulți jucători să-și calculeze foarte bine pașii pe care îi face și sp caute cazinouri demne de încredere, cu termeni corecți și transparenți.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!