Atenţie la informaţiile prezentate la pariurile live, sunt doar în scop informativ

Foarte mulţi pariori aleg să joace la pariuri sportive online mai ales pentru posibilitatea de a plasa pariuri live. Trebuie totuşi să aveţi grijă dacă pariaţi live deoarece câteodată casele de pariuri pot face erori, iar ei nu-şi vor asuma vina pentru acestea. Agenţiile de pariuri online folosesc un serviciu extern pentru a prelua informaţii şi date despre meci, din acest motiv pot apărea erori de afişare!

Află ce bonus te așteaptă în acest moment la cea mai bună agenție de pariuri online

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Erori ale agențiilor la afișarea informațiilor

  2. Erori ale agențiilor la validarea pariurilor

  3. Sfaturi pentru rezolvarea acestor probleme

 

1. ERORI ALE AGENȚIILOR LA AFIȘAREA INFORMAȚIILOR

S-au văzut situaţii când din diferite motive, informaţiile afişate pe pagina de pariuri live a unui meci să nu corespundă cu ceea ce se întâmplă în realitate. Spre exemplu la un meci de tenis poate scorul în primul set să fie 6-3 pentru un tenismen, dar de fapt aplicaţia de pariuri live să afişeze un scor de 3-6 (adică invers).

Sau de exemplu vreţi să pariaţi live pe cornere la un meci de fotbal. În informaţiile de la pariuri live poate să apară că s-au acordat 8 cornere până în acel moment când de fapt s-au acordat 10. Astfel de erori se întâmplă destul de rar, dar totuşi se întâmplă. De obicei ele vor apărea mai frecvent la meciuri mai puţin importante. Nu putem spune că sunt case de pariuri online care fac mai des astfel de greşeli, iar altele care le fac mai rar; o astfel de situaţie putând apărea la orice agenţie.

 

Cu ce ne încurcă aceste erori de afişare?

Problema stă în felul următor. Un afişaj gresit al anumitor informaţii vor duce la situaţii defavorabile pentru parior. Am prezentat mai sus exemplul cu cornerele. De exemplu, dacă apare că au fost 8 cornere până într-un anumit moment noi putem fi tentaţi să pariem că în meci se vor acorda sub 11 cornere. Însă, în realitate s-au acordat deja 10 cornere, iar noi mai mult ca sigur vom pierde acest pariu. În cele mai multe cazuri pariorul este cel care suferă de pe urma acestor erori. Agenţiile validează la sfârşit rezultatul unui pariu în funcţie de rezultatele şi statisticile oficiale.

 

Casele de pariuri îşi asumă responsabilitatea asupra acestor erori?

Din păcate răspunsul este nu. Cum am spus, agenţiile de pariuri pe internet validează rezultatul unui pariu conform informaţiilor oficiale. Deci chiar dacă ele au afişat greşit o informaţie în timpul meciului acestea vor lua în considerare la validarea pariurilor doar informaţiile venite din surse oficiale şi nu cele afişate de ele pe durata partidei.

Toate agenţiile s-au protejat pentru situaţiile în care pot comite erori şi au adăugat în regulamentele proprii faptul că informaţiile afişate la pariuri live au doar scop orientativ şi informativ. Conform aceluiaşi regulament, pariorul are responsabilitatea să verifice din surse oficiale dacă informaţiile prezentate sunt corecte. Deci dacă agenţia a făcut o greşeală la afişarea anumitor informaţii live, iar voi pariaţi conform acelor informaţii şi pierdeţi pariul din vina afişajului greşit atunci nu puteţi face nimic. Conform regulamentelor este vina voastră că nu v-aţi informat şi din alte părţi.

 

2. ERORI ALE AGENȚIILOR LA VALIDAREA PARIURILOR

Ce facem dacă agenţia validează un pariu ca fiind greşit, deşi conform surselor oficiale noi am câştigat? Pot exista totuşi situaţii când o astfel de eroare să fie şi în favoarea noastră. Revenim la exemplul cu pariurile pe cornere. Mai sus am prezentat o situaţie cu 10 cornere în meci, iar agenţia să afişeze doar 8. Atunci putem paria că vor fi peste 11 cornere (la o cotă mai bună decât cea reală) şi să câştigăm pariul. În acest caz noi suntem cei care avem dreptate, iar agenţia n-are ce face. Totuşi există şi posibilitatea ca deşi pariul este câştigător conform unei surse oficiale, agenţia să ni-l dea ca şi pierdut.

În caz că depistăm o astfel de situaţie putem face o cerere la agenţia respectivă în care să explicăm situaţia. Trebuie să aducem dovezi din surse oficiale care să demonstreze că pariul nostru de fapt a fost unul câştigător, iar validarea a fost una greșită. Atunci când este posibil este indicat să aducem chiar şi probe video! Într-o astfel de situaţie casa de pariuri ne va da câştig de cauză şi va schimba deznodământul pariului.

 

Ce se întâmplă dacă nu fac rost de o dovadă din ”sursă oficială”?

Din păcate însă, dacă nu există surse oficiale pentru un meci sau nu putem demonstra că avem dreptate, atunci nu putem face nimic. Din acest motiv nici nu prea este recomandat să pariem pe meciuri necunoscute sau pe pariuri la care nu putem verifica şi demonstra rezultatul.

De exemplu să presupunem că urmărim un meci de fotbal şi pariem că prima lovitură liberă dupa minutul 15:00 va reveni echipei gazde. Noi vedem pe transmisie că acest lucru chiar se întâmplă, însă agenţia validează pariul ca fiind greşit. Sunt şanse infime să găsim într-o sursă oficială că noi chiar am câştigat acest pariu. Putem să aducem o probă video, dar n-avem garanţia că este suficient. Dacă agenţia de pariuri este rău intenţionată, atunci are temei legal să nu ne valideze pariul ca şi câştigător, ea fiind acoperită într-o astfel de situaţie. Neexistând surse oficiale care să confirme adevărul atunci operatorul are dreptul să decidă rezultatul pariului după cum doreşte.

 

Care sunt acele “surse oficiale”?

O sursă oficială este de obicei site-ul oficial al competiţiei sau evenimentului sportiv pe care pariem. Pot exista situaţii când şi aceste informaţii sunt incorecte, iar atunci se pot utiliza surse independente precum site-uri de scoruri (flashscore, livescore etc). Într-o astfel de situaţie este indicat să folosiţi ca dovadă mai mult de un singur site, dacă aveţi posibilitatea.

 

3. SFATURI PENTRU REZOLVAREA ACESTOR PROBLEME

Casele de pariuri online pot face greşeli în afişarea anumitor informaţii la pariuri live, dar şi la deciderea rezultatelor unor pariuri. La agenţiile de pariuri foarte cunoscute (descoperă cele 5 agenții recomandate de PariuriX.com) numărul acestor erori este extrem de mic. Este bine să nu uitaţi că acele informaţii afişate au doar scop orientativ şi informativ şi că agenţia nu-şi asumă nici o responsabilitate dacă informaţiile afişate sunt incorecte.

Deci este recomandat să consultaţi întotdeauna şi alte site-uri de statistici pentru a fi siguri că informaţiile prezente sunt cele reale! Un site foarte bun pentru așa ceva, care oferă nenumărate statistici și scoruri live, și care are o acuratețe ridicată a informațiilor oferite, este http://soccerkeep.com. Aceasta este o unealtă pe care o recomandăm cu încredere. 

Dacă conform unei “surse oficiale” un pariu a fost considerat pierdut, deşi de fapt acesta a fost câştigător, atunci aveţi dreptul să faceţi o plângere şi veţi avea probabil câştig de cauză dacă aduceţi dovezi. Sugestia noastră este să nu plasaţi pariuri la care nu puteţi demonstra rezultatul sau cel mai simplu evitaţi campionatele neimportante, pentru că altfel va fi greu să faceți rost de astfel de ”surse oficiale”.

Ofertã bunã = câștiguri mai mari. Vezi agenția recomandatã de PariuriX.com


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi