Doliu la Beşiktaş: 2 dintre cei 38 de morţi în atentate erau membri ai clubului! Alţi166 de răniți!

Scenele de groază din urmă cu 5 luni, din timpul loviturii de stat eșuată, s-au repetat sâmbătă seara la Istanbul. Două explozii puternice au avut loc la puțin timp după încheierea meciului dintre Beșiktaș și Bursaspor (scor 2-1), în apropiere de intrarea în stadion. Potrivit surselor guvernamentale, citate de BBC, 38 de oameni au murit, iar alți 166 au fost răniți în atentatul în care a fost folosită o mașină-capcană, țintele fiind forțele de ordine din jurul stadionului.O altă bombă a fost detonată de către un atentator sinucigaş. 8 civili au fost ucişi, restul fiind poliţişti.

Doi dintre cei decedaţi erau membri ai clubului Beşiktaş. Tunc Uncu avea 29 de ani şi lucra la magazinul clubului, în timp ce Vefa Karakurdu era director al unei secţii de poliţie care avea în sarcină stadionul şi era membru în Adunarea generală a clubului.

La aproape o oră de la atentat, Al Jazeera Turk a anunțat că majoritatea celor care au murit erau polițiști. Conform unor martori citaţi de postul CNN Turk, după explozie au fost auzite și schimburi de focuri între poliţie şi indivizi suspecţi. 10 persoane au fost reţinute, fiind suspectate că ar fi implicate în atentate.

Stadionul lui Beșiktaș a fost evacuat imediat după ce s-au auzit exploziile. 

Se pare că a fost o mașină capcană în apropierea zonei unde erau forțele noastre speciale, chiar după meciul lui Beșiktaș.  Fanii plecaseră din stadion,

---a declarat Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu

15 ambulanțe au intervenit de urgență, iar în zonă poliția a trimis și un elicopter de salvare. Președintele Erdogan, premierul și guvernatorul din Istanbul au fost cu toții înștiințați despre atacul terorist în urma căruia s-a instaurat starea de alertă maximă pentru următoarele 24 de ore.  

La scurt timp după primul atac, altă explozie s-a produs în fața unui club de noapte aflat pe aceeași stradă cu stadionul lui Beșiktaș. Presa internațională scrie că cel mai probabil atacul a fost comis de grupuri afiliate mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic. 

 

Foto: Reuters / Murad Sezer

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi