Atât de aproape!..Halep, eliminată la Wimbledon după 7-6, 6-7, 4-6 cu Johanna Konta

După o calificare în două seturi în fața Victoriei Azarenka, Simona Halep a dat în sferturi la Wimbledon peste o Johanna Konta extrem de motivată și hotărâtă să pună punct viselor româncei de a ajunge numărul 1 mondial. De o singură victorie mai avea nevoie constănțeanca (foto: sportpictures.eu) să se instaleze în fruntea clasamentului mondial WTA, pentru prima oară în carieră. Jucătoarea din Cehia, Karolina Pliskova va fi, de luni, numărul 1 în lume.

"Am simțit mereu când am jucat contra ei că pot să o domin, dar pe iarbă nu știu ce va fi. Este o jucătoare dificilă, o jucătoare puternică. Este foarte agresivă și servește bine", spunea Simona Halep înaintea meciului cu Johanna Konta, devenită prima jucătoare britanică ce ajunge în semifinale la Wimbledon după 39 de ani!

De ce îi era frică Simonei, nu a scăpat...Extrem de agresivă și ambiționată de înfrângerea din primul set, Konta a egalat la 1, pentru ca în decisiv să-și impună încet, încet punctul de vedere în fața româncei - mult prea apatică pentru un joc de o asemenea importanță. În marea dorință de a se impune în fața lui Halep după ”episodul” de la Mamaia, din Fed Cup, Johanna Konta (foto: sportpictures.eu) s-a ținut scai de Halep, care a rămas doar cu performanța de a fi ajuns o singură dată în carieră în semifinale la Wimbledon, în 2014.

Konta s-a impus cu 6-4 în decisiv, iar acum scorul în întâlnirile directe a devenit 3-1 în favoarea jucătoarei din Marea Britanie. În marea dorință a ei de a se impune în fața lui Halep după episodul de la Mamaia, din Fed Cup, Johanna Konta s-a ținut scai de Halep, care a rămas doar cu performanța de a fi ajuns în sferturi la Wimbledon pentru al doilea an la rând.

De partea cealaltă, Johanna Konta a ajuns pentru prima oară în carieră atât de departe la un turneu de Grand Slam și se va bate pentru un loc în marea finală cu Venus Williams, care va juca a zecea semifinală a carierei la Wimbledon! 

”E incredibil cum se schimbă lucrurile în tenis. Eram într-o situație defavorabilă acum câteva zeci de minute și iată-mă acum câștigătoare. Am fost concentrată pe ceea ce doream să obțin. Știam că Simona nu-mi va da cadouri și am încercat să-mi creez eu șansele mele. Am fost norocoasă, dar și constantă în ce am făcut”, a declarat Johanna Konta după victoria în fața Simonei Halep. 

Cu cinci titluri în palmares pe iarba londoneză, Venus Williams a trecut în 74 de minute cu 6-3, 7-5 de Jelena Ostapenko (foto: rolandgarros.com) - învingătoarea Simonei Halep în finala de la Roland Garros. 

Garbine Muguruza a fost prima sportivă calificată în semifinale la Wimbledon, după 6-3, 6-4 cu Svetlana Kuznetsova. Muguruza se va bate pentru un loc în marea finală cu învingătoarea meciului Rybarikova-Vandeweghe. Partida a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 6-3, 2-2. 

Marea surpriză a venit pe tabloul masculin, unde necunoscutul Gilles Muller (foto: wikipedia.org) l-a eliminat după un meci de aproape cinci ore pe Rafa Nadal, cu scorul de 3-6, 4-6, 6-3, 6-4, 15-13. Meciul a fost unul nerecomandat cardiacilor - jucătorul din Luxemburg (nr 26 mondial) a câștigat cu 15-13 în setul decisiv, după ce Nadal a reușit să salveze 2 mingi de meci la 5-4 pentru Muller și alte 2 la 10-9. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!