Atac armat la un cazinou, soldat cu 37 de morți! Autorul, un client dependent de jocuri

E știut faptul că dependența de jocurile de noroc le ia mințile unora. Dar cât de nebun să fii să ajungi să ucizi pentru asta?...S-a întâmplat la Manila, în Filipine, unde un bărbat a intrat într-un cazinou dintr-un mare complex comercial (care îi interzisese accesul din cauza datoriilor) și a început să tragă cu o carabină M4 de atac. Vizate au fost mesele de joc, sala de păcănele, dar și locurile unde erau depozitate jetoanele pentru poker. 37 de oameni, cei mai mulți angajați ai complexului, au murit - cei mai mulți în urma fumului inhalat. Atacatorul a incendiat mai multe mese de joc, iar focul s-a extins cu repeziciune.

La prima vedere, s-a crezut că este vorba de un atac terorist lansat de ISIS aspura cazinoului Resorts World Manila, dar ulterior anchetatorii au descoperit adevăratul motiv pentru care bărbatul a recurs la un asemenea gest. Nu au aflat însă din gura atacatorului (acesta împușcându-se în momentul în care a fost somat să se predea), ci de la familia acestuia. Șeful poliției din Manila, Oscar Albayalde a declarat că familia bărbatului a confirmat identitatea acestuia, Jessie Carlos - tatăl a trei copii și un fost angajat al departamentului de Finanțe, care datora mai mult de 80 000 de dolari de pe urma jocurilor de noroc. 

Mama lui Carlos, Teodora a plâns în timpul conferinței de presă organizată de către biroul poliției din Manila și le-a cerut iertare familiilor victimelor. "Vă cerem scuze! Nu putem să acceptăm că fiul meu a devenit un criminal..Era un copil foarte bun. El a ales să-și pună capăt zilelor după ce a ucis alți oameni. Acesta este un mesaj pentru cei care ar trebui să renunțe la jocurile de noroc până nu e prea târziu, astfel încât familile lor să nu fie distruse de asemenea gesturi..”. 

Complexul comercial din Manila unde au avut loc scenele de groază.

Bărbatul a fost atât de înnebunit după jocurile de noroc, încât a vândut câteva proprietăți, printre care și o mașină, pentru a-și hrăni dependența. Îngrijorată, familia lui a cerut cazinourilor din capitală să-i interzică accesul acestuia. 

Camerele de supraveghere au surprins momentele teribile ale atacului bărbatului, care nu a dat de bănuit în niciun moment. Imediat după miezul nopții, s-a dat jos dintr-un taxi și s-a îndreptat calm spre cazinou ca și alți jucători. Odată intrat, și-a acoperit fața cu o cagulă și a început să tragă cu arma. Încolțit de polițiști, bărbatul s-a refugiat într-o cameră de hotel aflată la un etaj superior unde s-a sinucis. 

Cazul a șocat o lume întreagă, iar președintele filipinez Rodrigo Duterte l-a catalogat pe Jessie Carlos ca fiind un ”nebun”. De asemenea, a anunțat oficial că atacul nu are nicio legătură cu grupul islamic care a creat panică în toată lumea, așa cum s-a vehiculat inițial. ”Nu este opera ISIS. Aceștia acționează mult mai crud și mai brutal”, a spus Duterte, care a dezvăluit că prima dată bărbatul a tras în tavan și spre locul în care se aflau jetoanele pentru poker. A fost momentul în care mulți oameni au sărit pe geamuri sau au fugit într-una din camerele VIP în încercarea de scăpa de moarte. Conform poliției, mai mult de 12.000 de persoane erau în complex în momentul atacului. 

Mai jos puteți vedea imaginile surprinse de camerele de supraveghere și pe care anchetatorii le-au făcut publice..

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi