Asul de Dică

Titlul ăsta mi-a rămas în memorie de când Dică era fotbalist. Îl merită și acum, ca antrenor, după acest 4-1 de la Plzen.

Dică a avut puterea să treacă peste toate obstacolele care i s-au pus, de la faptul că nu i-a fost adus un fundaș central de valoare, până la criticele patronului, pe care le-a tratat ca pe niște glume proaste, care nu trebuie luate în seamă.

Dică are acel calm al marilor antrenori. Nu vreau să spun cuvinte mari, nu a realizat încă mare lucru în carieră, dar îmi place stilul lui direct, fără ocolișuri și fără să evite întrebările dificile.

Antrenorul FCSB m-a uluit aseară, când l-a băgat în teren pe Larie, la 1-0, acesta fiind unul dintre jucătorii făcuți praf de Becali după partida tur, și m-a lăsat perplex când l-a introdus și pe Achim, despre care același patron spunea că nu are ce să mai caute la această echipă. Două mutări care arată că Dică are personalitate și că își urmează propria filozofie, indiferemnt de ce păreri are patronul.

Important e că schimbările i-au și ieșit până la urmă! Achim, de exemplu, a intrat la 2-1, după care FCSB a făcut 4-1 în câteva minute. N-a fost neapărat meritul lui Achim pentru această desprindere, însă s-a ajuns la acest scor cu el pe teren.

Foarte riscantă a fost însă titularizarea lui Man. Puștiul are talent, nu contestă nimeni, iar noi apreciem antrenorii care promovează tineri și chiar le cerem asta, dar parcă nu era acum momentul să arunci în luptă un fotbalist încă necopt, care nu are multe meciuri în picioare în astfel de confruntări dure. Iar Man a cedat, psihic probabil, după ce a ratat singur cu poarta goală, de la 3-4 metri! Dică a reacționat la pauză și l-a scos din joc, l-a băgat pe Larie, a permutat fundașii, iarăși extrem de riscant, dar și de data asta i-a ieșit, chiar dacă FCSB a fost egalată la un moment dat.

FCSB a jucat slab în tur și excelent în retur, demonstrând ieri că îi este net superioară adversarei sale. Problema fundașului central rămâne însă, iar despre elucubrațiile patronului mai bine nu mai vorbim.

Dică e elementul de echilibru și, sper eu, de stabilitate. A început bine, are nevoie de liniște, de susținere din interior și de încurajări pentru a deveni un mare antrenor. Victoria din meciul cu Plzen e în mare parte a lui. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi