Astra, în sferturile Cupei după 3-1 la Oradea pe un teren...beton din cauza gerului. "A fost pericol"

Calificată în primăvara din Europa League, Astra îşi continuă aventura şi în Cupa României. Astăzi, s-a calificat în sferturi la capătul unui meci care a semănat mai mult cu unul de hochei...Meciul de la Oradea s-a jucat pe un teren îngheţat bocnă şi acoperit de zăpadă. Jucătorii şi-au menţinut cu greu echilibrul şi până la urmă campionii României au reuşit să câştige cu 3-1. Junior Morais a deschis scorul după 33 de minute, dar Luceafărul Oradea a egalat până la pauză prin Cigan.

lntrat pe teren în locul lui Teixeira (accidentat), Daniel Niculae a făcut 2-1 în minutul 68. Tot de la Niculae a pornit şi golul de 3-1. Pătruns în careu, acesta a vrut să centreze pentru Alibec, dar Hilinca i-a luat-o înainte atacantului Astrei şi şi-a băgat singur mingea în poartă. 

Marius Şumudică şi-a felicitat jucătorii la final pentru că au reuşit să termine meciul în picioare pe un asemenea teren.

Astăzi, numai experienţa jucătorilor mei a făcut să câştigăm acest meci, pentru că forţele se nivelează pe un teren îngheţat. Nu e ok. Dacă am avea condiţii bune, cum a fost ieri la Mioveni, de exemplu, am putea să jucăm, dar nu aşa. Putea un jucător să cadă, să dea cu capul de pământul îngheţat şi să moară... L-am pierdut pe Teixeira din cauza terenului.

E bine însă că am câştigat şi mitul acesta al Astrei merge mai departe. E important să nu pierdem acum la Mediaş şi eu zic că dacă nu pierdem avem şanse să jucăm în play-off. E important că noi suntem în creştere, urcăm, faţă de alte echipe. Am nişte jucători minunaţi! Le mulţumesc, suntem ok şi mergem înainte!,

---a spus Şumudică

Accidentat după ce s-a ciocnit cu coechipierul său Oros, portarul Silviu Lung jr. i-a acuzat pe şefii federaţiei pentru că au "împins" meciurile din campionat şi din Cupa României atât de departe în calendarul competiţional. 

Mă simt mai bine acum, am fost foaret ameţit. Nu vreau să jignesc pe nimeni, vreau doar să îmi spun punctul de vedere. Nu putem să ne încălzim, să facem un plonjon...Ca portar, dacă terenul este ca betonul, nu ai ce să faci. Îţi rişti sănătatea, rişti o accidentare pe o perioadă mai lungă. E din ce în ce mai greu să joci fotbal pe terenuri îngheţate bocnă. Nu înţeleg această grabă, ne punem în pericol sănătatea pe aceste terenuri îngheţate!,

---a declarat Lung jr

 

Echipe:

Luceafărul Oradea: Ed. Pap - Balea, Feher, Hilinca, Ban - Bedea (Cuc 87), Ţegle (Zs. Lukacs 80) - Ctin. Roşu, Cigan (Balla 77), Păcurar - Arnăutu. 

Astra: Lung jr. (Gavrilaş 46) - Geraldo (Budescu 70), Săpunaru, Oros - Al. Stan, Boubacar, Seto, Junior Morais - Al Ioniţă II, Teixeira (D. Niculae 22) - Alibec. 
 

captură FOTO: DolceSport

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi