Astra a făcut doar 1-1 cu Plzen şi meciul cu Austria Viena a devenit finala pentru locul 2

Hotărâţi să ia toate punctele din returul cu Plzen, jucătorii lui Şumudică au început tare şi au deschis scorul după 19 minute prin Alexandru Stan. Cehii nu s-au speriat însă şi au egalat după 6 minute. Krmencik s-a înălţat de lângă Geraldo şi l-a învins cu o lovitură de cap pe Lung jr. 

Repriza secundă a debutat cu o ocazie uriaşă a oaspeţilor -  Hrosovsky, care i-a făcut jaloane pe 4 jucători ai Astrei, a şutat puternic, dar Lung jr a respins şi scorul a rămas 1-1. Şi Astra a trecut pe lângă gol. În minutul 56, Budescu l-a găsit excelent cu o pasă pe Seto, dar japonezul nu a reuşit să-l învingă pe portarul lui Plzen dintr-o poziţie bună. Cehii au fost la un pas să dea lovitura în ultimul sfert de oră, când Krmencic a luat bara la ţintă! A fost ultima fază importantă a meciului de pe "Naţional Arena, jucat cu acoperişul tras din cauza ploii. 

În celălalt meci al grupei, AS Roma a bătut-o cu 4-2 în deplasare pe Austria Viena şi italienii îşi pot face planuri pentru primăvara europeană. Dzeko, cu o dublă (4, 65), De Rossi (18) şi Nainggolan (78) au marcat pentru AS Roma. Kayode a deschis scorul pentru austrieci în minutul 2, iar Grunwald a stabilit scorul final în minutul 89. 

În aceste condiţii, meciul Astrei de la Viena a devenit finala grupei pentru locul 2, care asigură calificarea în primăvara europeană. 

Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, foarte puternică, mai puternică decât noi în duelurile directe. Sunt însă mulţumit de cum am jucat, de atitudinea arătată de jucători. Cred că dacă juca Alibec astăzi, am fi câştigat meciul. Nu că e jucătorul decisiv, dar el e vârf, vârf autentic.

Sunt fericit că am arătat totuşi că avem un campionat puternic, că în campionatul românesc nu e cum se spune, că televiziunile dau banii degeaba. Nu îi dau degeaba. Calificarea se joacă, da, sperăm. Ne aşteptăm să jucăm meciul cu Roma cu calificarea pe masă, iar Roma să fie deja calificată atunci. Se joacă.

---Marius Şumudică

Este bine că nu am pierdut. Era bine dacă am fi câştigat această partidă, dar şi aşa avem şanse la calificare şi sperăm să obţinem un rezultat bun şi în meciul de la Viena. Mergem să jucăm calificarea în Austria, sper să facem un meci foarte bun şi, de ce nu, să câştigăm.

---Constantin Budescu

 

Clasament Grupa E, Europa League: 

1. AS Roma 8p (12-6)

2. Austria Viena 5p (8-9)

3. Astra 4p (5-9)

4. Viktoria Plzen 3 (3-4)

 

Astra - Viktoria Plzen 1-1 / Primii "11" pe teren:

Echipele de start:

Astra: Lung jr. - Geraldo Alves, Săpunaru, Oroş - Al. Stan, Seto, Boubacar, Lovin, J. Morais - Teixeira - Budescu. Rezerve: Gavrilaş - Fabricio, V. Gheorghe, Ioniţă, Moise, Nicoară, D. Niculae.

Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Hromada, Hrosovsky – Petrzela, Kace, Kovarik - Krmencik. Rezerve: Bakos, Baranek, Bolek, Horava, Kopic, Mateju, Poznar. 

 

Meciurile rămase de jucat în Grupa E: 

24 noiembrie: Austria Viena - Astra, AS Roma - Viktoria Plzen.

8 decembrie: Viktoria Plzen - Austria Viena, Astra - AS Roma

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi