Asta înseamnă să fii mafiot: Giovanni Becali a pus mâna pe Complexul Sportiv Dinamo

Cel mai fioros coșmar al fanilor dinamoviști s-a împlinit: Giovanni Becali a pus mâna pe Complexul Sportiv Dinamo, profitând de neînțelegerile dintre Ionuț Negoiță și Nicolae Badea. 

„Așa este. Am cumpărat literele acelea mari, luminoase, cu care era scris numele complexului, la intrarea în stadion. Am vorbit cu un vecin din Pipera și o să treacă mâine cu o căruță ca să le încarce. Ca dinamovist, ele înseamnă mult pentru mine, mai mult decât milioanele pe care le-am luat din vânzarea fotbaliștilor de acolo”, a confirmat Giovanni, zis și „Mafiotul”.

Întrebat de la cine a cumpărat literele, cel mai mare șmecher din clanul Becali s-a lăudat cu o afacere bună: „Ele erau de fapt ale lui Săvulescu, dar idiotul ăsta nu mi-a răspuns la telefon, așa că i-a tras Borcea semnătura la xerox. Practic, le-am luat gratis. Am trecut prin multe cu Cristi. Mi-a cerut doar un cartuș de Snagov. Are și el obligații pe acolo”.

Am aflat de la Giovanni că Săvulescu mai deține și alte părți din baza sportivă din Ștefan cel Mare: 20 de scaune de la tribuna I, transversala porții dinspre tabela de marcaj (deținută în coproprietate cu Vladimir Cohn), pervazul de la lojă (fără vopsea), o treime din acoperișul de la masa presei, scrumiera din baraca paznicului, plus familia de râme din bălegarul lăsat de calul unui jandarm lângă intrarea dinspre Strada Barbu Văcărescu.

Vova Cohn e ceva mai avut. În afara transversalei amintite, deține gazonul din cele două careuri mici, toate toaletele ecologice, soclul statuii lui Ivan Patzaichin, câteva scânduri din băncile de rezervă, al doilea și al patrulea culoar de pe pista de atletism, 100 de scaune și 30 de trepte de piatră la tribuna a II-a, plus 1000 de scaune la peluza rezervată oaspeților.

De fapt, cu cele 1000 de scaune de la peluza oaspeților este o discuție. Ionuț Negoiță susține că acestea ar fi fost distruse de aripa dură a galeriei Concordiei Chiajna și că au fost înlocuite, deci nu ar mai fi ale lui Cohn. „Minciuni. Le recunosc. Le-am înșurubat acolo cu mâna mea”, a replicat Vova, decis să își caute dreptatea în tribunal.

Nici Nicolae Badea nu are încredere în actualul patron. Speriat că Negoiță va pune stăpânire și pe părțile lui din baza sportivă, Nicolae Badea a comandat câțiva kilometri de sârmă ghimpată, pentru a le împrejmui: „Prima dată voi delimita cercul de la centrul terenului. Am act de proprietate pentru el”. 

Astfel, regulamentul jocului se va schimba substanțial în cazul meciurilor jucate pe Dinamo. Lovitura de start se va da de la tușa din dreptul tribunei 0, care este a lui Negoiță, iar cornele se vor bate doar de pe partea stângă, cum te uiți de pe terasa Spitalului de Urgență.

Am uitat de Nețoiu: el deține instalația de sonorizare și ascultare de la stadion. Unii zic că și camera de protocol, unde se află câteva damigene sparte, e tot a fostului securist.

Oricum, fanii pot sta liniștiți, stadionul Dinamo se află pe mâini bune!

(Victor Partan)

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi