Asia, tărâmul pariurilor ilegale! Ce țară din Europa e campioană la acest capitol

Piaţa pariurilor ilegale a ”explodat” pur și simplu în ultimii ani în Asia, sumele rulate şi spălate de mafie scăpând de sub control. Conform unui raport al ”Centrului pentru Securitatea Sportului”, 53% din banii negri se fac în Asia - dublu faţă de Europa! Doar în China şi Coreea de Sud, volumul anual a ajuns la 3.675 miliarde euro, jumătate din mize fiind clandestine!! Din această sumă, nu mai puțin de 102 miliarde sunt ”spălate” de reţelele de crimă organizată, care au făcut un obicei din a paria pe evenimente din fotbal, cricket, baseball, baschet, rugby şi tenis. 

Din totalul sumelor pariate ilegal în lume, 53% provin din Asia, faţă de 25% în Europa şi 21% peste Ocean. În Europa, Italia ocupă primul loc în ceea ce privește volumul anual de pariuri  - cu 1260 miliarde în total, din care 350 miliarde ilegal!

China este pe primul loc în lume, cu 2150 miliarde euro pariate anual, din care 900 sunt ilegale. 

Poliția are treabă multă în India

Cricket-ul naște mari pasiuni în țările din Asia de Sud, dar cu precădere în India, unde oamenii cu dare de mână cheltuie sume imense la pariuri. Bineînțeles, unde este interes mare apar și ”șacalii”, dornici să se îmbogățească peste noapte de pe urma acestor partide. Așa se face că practica de a ”cumpăra” jucătorii pentru a trânti meciurile a cunoscut o dezvoltare incredibilă. De asemenea, tot mai înfloritoare este și ”industria” pariurilor online. 

VEZI AICI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Recent, poliția din Kanpur (al 11-lea mare oraș al Indiei, cu o populație de 3 milioane locuitori) a arestat trei bărbați care au încercat să aranjeze chiar primul meci al echipei din oraș în noul sezon! Conform celor de la India Today, capul răutăților a fost un anume Nayan Shah, care s-a cazat în același hotel și la același etaj cu echipa Gujarat Lions. Așa i-a fost foarte ușor să contacteze doi jucători pentru ca cei de la Gujarat (Foto: hindustantimes.com) să piardă meciul cu Delhi Daredevils. Poliția investighează acum și implicarea acestora - printre ei fiind un jucător al selecționatei Under 19 a Indiei. 

Unitatea Anticorupție a Comitetului de Control pentru Crichet din India (BCCI) a intrat în posesia unor informații cu privire la corectitudinea acestui meci cu câteva zile înainte, astfel că cei trei suspecți au căzut repede în plasa poliției. "În urma acestei operațiuni, Departamentul de Criminalitate a Poliției din Uttar Pradesh a împiedicat cu succes încercarea suspecților de a câștiga bani la pariuri de pe urma acestui meci”, se arată în comunicatul emis de BCCI. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!