ARJEL - ONJN-ul francez reglementează piața jocurilor de noroc și aduce primele venituri din 2011 până în prezent

ARJEL (Autorité de Régulation des Jeux En Ligne) este o autoritate din Franța similară cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, obiectivul ei fiind acela de a reglementa piața jocurilor de noroc din Hexagon. Înființarea acestei instituții a adus numai beneficii atât statului francez, cât și jucătorilor, dar și site-urilor de gambling online.

Cei de la ARJEL tocmai au făcut publice cifrele de pe primul trimestru al anului 2016, acestea fiind foarte încurajatoare. Între 1 ianuarie 2016 și 31 martie 2016 s-a înregistrat o cifră de afaceri de 516 milioane de euro, cu aproximativ 47% mai mare decât perioada similară a anului trecut. Câștigurile operatorilor legali din Franța au crescut per total și ele cu 30%, ajungând la 82 de milioane de euro.

arjel.jpg

Un alt lucru interesant este acela că din momentul în care pariurile sportive, jocurile de casino și jocul de poker au fost reglementate în Franța, payout-urile au crescut cu peste 2%, iar astfel jucătorii au fost încurajați să reinvestească la loc o parte din câștiguri. Ofertele de bun venit au fost și ele îmbunătățite vizibil, acestea fiind cu 75% mai consistente decât erau în urmă cu un an. Datorită acestui aspect a crescut bineînțeles și numărul de conturi active pe site-urile de gambling licențiate cu aproximativ 34%, această creștere fiind mai mult decât consistentă.

În aceste condiții fiecare sport din Franța a început să fie din ce în ce mai popular în rândul pariorilor. Cea mai semnificativă creștere a avut-o în mod surprinzător hocheiul pe gheață, sumele mizate pe acest sport dublându-se. Dar nici alte sporturi nu stau deloc rău cu creșteri de 45% pe fotbal, 46% pe tenis, 57% pe baschet și 71% pe rugby.

În ceea ce privește jocul de poker, schimbările au fost ceva mai mici. Ofertele pentru prima depunere au scăzut cu 2%, dar numărul de jucători activi a crescut cu 4.4%. Ar mai trebui spus că statisticile arată că francezii folosesc frecvent dispozitivele mobile în condițiile în care peste 50% din pariurile plasate în primele trei luni ale anului 2016 au fost înregistrate de pe telefoane și tablete, în timp ce 47% din jocurile de poker au avut loc de asemenea de pe mobil.Toate aceste statistici au fost luate de pe site-ul calvinayre.com, acolo unde găsești și alte informații interesante. 

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!