Are de plătit 500.000 euro taxe pentru câștiguri ”0” la poker online!

Pasiunea pentru poker l-a ”albit” pe un mare maestru de...șah. Francisco Vallejo Pons nu este un jucător care să-i pună în dificultate pe adversari în concursuri, dar are mult curaj și o dorință enormă să învețe de la cei mai buni. Francisco a devenit ”Grandmaster” la vârsta de 16 ani, dar de curând s-a retras inexplicabil de la Campionatul European din Georgia. A renunțat la competiție după runda a cincea, spaniolul acuzând o cădere nervoasă. În urmă cu doi ani, el (foto: calvinayre.com) a fost diagnosticat cu o depresie puternică, totul din cauza fiscului spaniol..

Potrivit site-ului Chess.com, pentru Francesco problemele au apărut în 2016. Atunci a primit o scrisoare de la Fisc în care i se solicita să achite peste 500.000 de euro - taxe pentru că ar fi jucat poker online cu cinci ani în urmă.

”În 2011 am jucat poker online de plăcere, nu sunt gambler sub nicio formă. Am pierdut tot, câteva mii, și m-am oprit. Acum doi ani am fost înștiințat că sunt dator statului spaniol un milion de euro! Jumătate din acești bani, pentru că am jucat poker și am pierdut... Pare o glumă macabră, dar nu este. Și din momentul acela, totul a devenit un bulgăre de zăpada care a tot crescut până m-a zdrobit", a postat pe contul de socializare marele maestru din șah (foto: wikipedia.org).

Concret, Francesco a jucat câteva partide de poker online în 2011. A renunțat imediat, când și-a dat seama că acest hobby îl poate ruina. Din păcate pentru el, o veche lege din Spania (care a fost modificată în 2012) prevedea că toate câștigurile din jocuri de noroc online sunt taxate cu un impozit de 47%, iar pierderile nu sunt deductibile.

Chiar dacă avea peste 1 milion de euro câștiguri, el a avut pierderi mai mari! Totuși, fiscul spaniol a ignorat faptul că Francesco a pierdut mult mai mult și l-a obligat la plata unei taxe de 500.000 de euro. Bani pe care, șahistul nostru nici nu i-a câștigat și nici nu i-a retras din cont. Pentru că nu avea cea...Incredibil e că deși legea a fost schimbată, statul spaniol ridică din umeri și spune că bărbatul a intrat sub incidența vechii legi din 2011 - an în care Francesco a jucat poker online. 

”Ei (nn - autoritățile spaniole) sunt în perfectă cunoștință de cauză, doar că nu au vrut niciodată să ia în considerare și pierderile. Deja mi-au confiscat aproape toate economiile. Trăiesc un coșmar!..", s-a plâns Francesco. El nu este, însă, singurul spaniol care se confruntă cu o astfel de problemă. Foarte mulți se plimbă de ani de zile pe holurile tribunalelor pentru procese care nu se mai termină în speranța că un judecător va da verdictul corect. Se pot număra pe degete cei care au învins sistemul și care au ajuns la o înțelegere pentru a plăti doar impozitele pe profiturile reale. 

”Dacă ai avut ghinionul și ai jucat poker online în 2011, viața îți poate fi distrusă. Pentru că, într-un fel absolut de neînțeles, nu s-a stipulat și retroactivitatea noii legi", își încheie, trist, postarea marele maestru din șah. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!