Arbitru suspendat pe viaţă după ce a inventat un penalty. E bănuit că a făcut-o pentru pariuri

Campioană a Africii în 1996, Senegal a părăsit în acest an competiţia în sferturi, după ce a pierdut la penalty-uri în faţa Camerunului. Echipa lui Sadio Mane, Keita şi Koulibaly a început cu o victorie preliminariile pentru Mondialul din 2018, 2-0 cu naţionala din Insulele Capului Verde şi era favorită şi în meciul următor, cu Africa de Sud.

Numai că planurile jucătorilor din Senegal aveau să fie date peste cap chiar de către...arbitrul partidei! Cu două minute înainte de pauză, centralul ghanez Joseph Lamptey a văzut un penalty în careul oaspeţilor şi a arătat punctul cu var fără să stea pe gânduri, în ciuda protestelor vehemente ale fotbaliştilor senegalezi. 

Penalty-ul văzut doar de arbitrul Lamptey pe un stadion unde în tribune au fost 26 de mii de oameni a făcut înconjurul lumii, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Pe baza reluărilor care arată clar faptul că nu a fost nimic, şefii FIFA au tăiat în carne vie - l-au suspendat pe viaţă pe centralul din Ghana, suspectat că ar face parte dintr-o reţea implicată în mafia pariurilor!

Decizia arbitrului Lamptey este cu atât mai ciudată cu cât el era considerat, până la gafa din preliminariile CM din 2018, unul dintre cei mai buni centrali africani - a oficiat şi la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Rio, unde Brazilia a cucerit titlul la fotbal. Din păcate pentru senegalezi, rezultatul meciului nu poate fi schimbat, dar e posibil ca senegalezii să solicite rejucarea meciului câștigat cu 2-1 de gazde. Şefii FIFA au anunţat că vor continua investigaţia până când tot adevărul va ieşi la iveală şi cei vinovaţi de coruperea arbitrului vor fi descoperiţi. Conform presei din Africa de Sud, Biroul de investigaţii al poliţiei din Pretoria s-a autosesizat în urma acestui scandal şi a declanşat o anchetă paralelă cu cea a şefilor FIFA. 
  
Mai jos e faza incredibilă în urma căreia arbitrul ghanez a dictat penalty-ul..

Credit foto: youtube.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi