Arbitri suspendați pe viață pentru că au primit bani să aranjeze un meci!

Blaturile se fac până și în cele mai necunoscute campionate din lume. Patru arbitri de fotbal din Malawi au fost suspendați pe viață după ce au fost dovediți că au pariticipat la aranjarea unui meci. Nu se știe încă dacă aceștia au făcut-o pentru pariuri. Ceea ce se cunoaște clar e că cei patru au luat mită 20 de dolari de la o echipă ca să nu piardă meciul cu rivalii. 

Pe teren, lucrurile au stat altfel, însă. Echipa care i-a ”premiat” pe arbitri a pierdut până la urmă meciul. Supărați, jucătorii echipei au mers în vestiarul acestora să le ceară banii înapoi. Pentru că nu au recuperat decât 15 dolari, fotbaliștii au mers la observatorul partidei și i-a povestit cele întâmplate. Acesta a notat totul în foaia de joc și s-a dus glonț la șefii federației. 

 Judecați în regim de urgență, centralul Aziz Nyirenda, asistenții Limbani Chisambi și Stephano Gomani, dar și arbitrul de rezervă Jimmy Phiri au fost găsiți vinovați pentru aranjarea meciului de cupă dintre Nchalo United și Chitipa United.Prima echipă a fost cea care le-a oferit bani arbitrilor, dar care în final a pierdut la penalty-uri. la rândul lor, și cei de la Nchalo United își așteaptă pedeapsa - care în cazul multor fotbaliști poate fi la fel de mare ca a arbitrilor. ”Nu vom da niciodată dovadă de clemență în astfel de situații. Când comiți o astfel de infracțiune, pedeapsa nu poate să fie decât suspendarea pe viață!”, a declarat secretarul general al Asociației Arbitrilor Naționale din Malawi, Chris Kalichero. 

Trist e că unul dintre asistenții suspendați pe viață, a fost pedepsit fără să fi avut vreo vină! ”N-am luat niciodată în viața mea bani și nici nu am participat niciodată la astfel de discuții. Sunt extrem de mâhnit că am încheiat cariera într-un asemenea mod rușinos”, a spus în fața reporterilor asistentul Limbani Chisambi. Anul trecut, tot în Malawi, un arbitru central a fost interis pe viață pentru incompetență! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi