Arbitrajul video, sămânța de scandal de la Mondial. Englezii au declanșat iureșul

Anglia a luptat până în ultimul moment în mciul de debut contar Tunisiei și eforturile jucătorilor lui Southgate au fost încununate de succes. Autorul primului gol, Harry Kane a adus fericirea pentru englezi în prelungirile meciului. A fost o partidă cu două greșeli clare de arbitraj, la faze care l-au avut în prim-plan pe atacantul lui Tottenham (foto: tottenhamhotspur.com)

Fanii englezi au reacționat ”zgomotos” pe rețelele de socializare, iar printre cei care l-au pus la zid pe centralul columbian Wilmar Roldan s-a numărat și Ian Wright. Fostul internațional englez s-a întrebat și el cum e cu putință să trimiți la un turneu final mondial un arbitru care nu vede cum Kane e tăvălit fără jenă în careu de apărătorii tunisieni. 

FIFA a anunțat că va ”diseca” fazele invocate de englezi și maniera de arbitraj a centralului Roldan, dar și dacă brazilianul Sandro Ricci (responsabil cu arbitrajul video la acel meci) a greşit sau nu când a luat decizia de a nu îi transmite centralului că se impune acordarea loviturilor de la 11 metri. 

(foto: sbnation.com)

Se spune că șeful arbitrilor de la FIFA, Massimo Busacca intenționează să organizeze o conferinţă de presă în care punctul principal îl va reprezenta tocmai aceste faze dubioase și care ar fi trebuit să fie raportate de responsabilii arbitrajului video. 

Evoluția jucătorilor lui Gareth Southgate i-a entuziasmat pe unii jurnaliști englezi, care sunt de părere că naționala lor s-ar putea bate pentru al doilea titlu din istorie după o pauză de 52 de ani. Iar aceștia scriu că viitorul naționalei este unul glorios, bazându-se pe infuzia de tineri jucători, extrem de talentați, care alimentează în ultima vreme fotbalul britanic.  

Joe Gomez, Ryan Sessegnon, Delle Alli sau Marcus Rashford (foto: premierleague.com) sunt câteva dintre numele la care englezii fac referire și despre care spun că au șanse să calce pe urma unor înaintași celebri ai lor. Pe ultimii doi, lumea îi știe foarte bine, dar Sessegnon este o mare surpriză. 

Deși extrem de tânăr (18 ani), fundașul stânga al lui Fulham are o maturitate ieșită din comun în teren și nu se pierde de fel în fazele complicate. Pe de altă parte, Sessegnon (foto: fulhamfc.com) este omul care contează mult și în atac datorită vitezei sale incredibile, tehnica sa, dar și execuțiile surprinzătoare.

Sessegnon a impresionat în sezonul trecut din liga a doua engleză, iar el a fost desemnat cel mai bun jucător al campionatului. 25 de milioane este actuala cotă de piață a tânărului internațional englez, care este dorit cu insistență de Mauricio Pochettino la Tottenham. 

Miliardarul pakistanezo-american Shahid Khan nu vrea, însă, să-i întărească pe marii rivali din Londra - unde vrea să-și mute echipa pe care o deține în NFL, Jacksonville Jaguars. Afacerea depinde de modul în care Khan (foto: nytimes.com) va reuși să-i convingă pe englezi să-i cedeze Stadionul ”Wembley” în schimbul a 500 milioane de lire sterline!

Fulham ar prefera ca Sessegnon să meargă în altă parte decât la Tottenham, dacă vor fi forțați să vândă în viitor. Manchester City și Paris St Germain se numără printre celelalte cluburi interesate de puștiul de 18 ani, care este estimat de către Shahid Khan la un preț de 50 de milioane de lire sterline."Nu vrem ca Sessegnon să plece. Și, în al doilea rând, nu cred că el vrea să plece de aici. El va fi la Fulham și în sezonul viitor, în Premier League", a declarat Khan pentru The Times. 

Jadon Sancho este un alt jucător pe care selecționerul Gareth Southgate nu-l scapă din ochi. Crescut la academia lui Watford și preluat apoi de Manchester City, Sancho a fost cumpărat de Borussia Dortmund în vara lui 2017 pentru 8 milioane de euro. A fost un transfer ideal pentru fotbalistul de 18 ani (foto: bvbbuzz.com), știut fiind faptul că gruparea din Bundesliga pune mare preț pe tinerii talentați.

Titular în naționala U19 a Angliei, Sancho este acum atras cu oferte tentante de către cluburi importante din Premier League. Arsenal și Tottenham îl monitorizează atent pe jucătorul pentru care au licitat și anul trecut, înainte ca el să treacă în Bundesliga. 

Presa din Anglia a alcătuit deja primul ”11” al naționalei pentru următorii ani, iar formula îi include pe: Pickford (Everton) - Alexander- Arnold (Liverpool), Joe Gomez (Liverpool), Stones (Man.City), Sessegnon (Fulham) - Dele Alli (Tottenham), Lewis Cook (Bournemouth), Rahem Sterling (Man. City), Phil Fodel (Man. City / foto: mcfcwatch.com), Jadon Sancho (Borussia Dortmund) - Rashford (Man. United).

”Formula” aleasă de jurnaliștii englezi valorează 450 milioane de euro - aproape de trei ori mai mutl decât campionatul din România! Și-atunci, îți pui întrebarea: cum să nu privească tricolorii turnee finale din fața televizorului, când toate marile puteri au mare grijă de viitor?..

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi