Arbitraj video la CM 2018! FAN ID - găselnița rușilor pentru suporteri

Pentru prima dată în istoria fotbalului, tehnologia VAR (asistență video la meciuri) va fi folosită la un turneu final al Campionatului Mondial de seniori. Spaniolii de la Marca anunța că decizia a fost luată iar anunțul oficial va fi făcut în scurt timp de către FIFA. Șefii forului internațional vor discuta pe seama acestui proiect pe 22 ianuarie în cadrul unei ședințe la Zurich, dar decizia este deja luată scriu spaniolii de la Marca. 


Tehnologia VAR (foto: football-technology.fifa.com) va fi folosit pe toată perioada desfășurării CM din Rusia, programat în perioada 14 iunie - 15 iulie. Sistemul de arbitraj video a fost deja folosit de către FIFA la mai multe turnee în 2017, inclusiv la Mondialul Under 20, la Cupa Confederațiilor și la Campionatul Mondial al Cluburilor. Iar rezultatul testelor este considerat unul execelent.
   
 "Am ajuns la aproape 1.000 de partide cu VAR și cred că testele au fost chiar mai bune decât ne așteptăm" a spus directorul tehnic al IFAB, David Ellery. VAR este deja folosit în Serie A și Bundesliga, dar este folosit ocazional și la meciuri de cupă din Ligue 1 și Premier League. Primera este singurul campionat de elită din Europa unde nu se folosește sistemul și asta pentru că șefii fotbalului spaniol s-au declarat reticenți în ceea ce privește tehnologia VAR. Totuși, ei nu exclud ca în viitorul apropiat (poate chiar în acest an) să folosească sistemul la două-trei meciuri mai importante.

VAR a scris istorie în fotbalul englez 

Rejucarea partidei dintre Leicester City și Fleetwood Town a oferit un moment istoric pentru fotbalul englez. Leicester City a reușit să se califice în turul al 4-lea al Cupei Angliei după victoria cu 2-0 -  Iheanacho, cu o dublă, a calificat-o pe fosta campioană a Angliei mai departe. Ultimul gol l-a marcat în minutul 78 va rămâne în istorie  -a fost pentru prima dată când golul a fost decis de către tehnologia video (VAR). Inițial, arbitrul Jonathan Moss a fluierat ofsaid la semnalizarea asistentului. Dar după analizarea video a fazei, tușierul a rectificat eroarea și golul a fost validat după 67 de secunde.

Bătaie pe bilete la CM 2018

Între timp, FIFA a anunțat că cererea de bilete pentru CM din Rusia (foto: shutterstock.com) este în continuă creștere. Cu 150 de zile rămase până la începerea competiției, au fost înregistrate peste trei milioane de cereri! Mai exact, 3.141.163 de bilete au fost solicitate începând cu data de 5 decembrie - prima perioada de vânzare online urmând să se închidă pe 31 ianuarie, la ora 12:00. Fanii din întreaga lume au o ocazie unică de a-și procura bilete pentru cel mai mare ”spectacol fotbalistic” al verii 2018, aplicând la adresa FIFA.com/tickets 

Până în prezent, majoritatea cererilor au venit din Rusia, Germania, Argentina, Mexic, Brazilia, Peru, Columbia, SUA, Spania, Polonia și China. În ansamblu, cererea internațională reprezintă 38% din totalul biletelor puse la vânzare online. Iar fanii pot aplica pentru bilete individuale la toate meciurile (cu excepția meciurilor de deschidere și a finalei). În cazul în care numărul de solicitări până la 31 ianuarie 2018 va depăși numărul de bilete disponibile (foto: themoscowtimes.com), alocarea acestora se va face în urma unei trageri la sorți. Iar fericiții câștigători vor fi anunțați până cel mai târziu pe 12 martie. 

La vânzare sunt și bilete pentru fiecare echipă națională în parte, iar fanii ăși pot procura un loc la fiecare meci al naționalei lor din grupe, dar și pentru fazele eliminatorii - ultimele fiind condiționate, firesc, de calificarea echipelor respective. De asemenea, se pot solicita și tichete pentru grupuri, cu discounturile de rigoare. Pentru mai multe informații, puteți accesa acest link.

FIFA a alocat, de asemenea, biletete pentru persoanele cu dizabilități (persoane cu mobilitate limitată sau obeze) în funcție de numărul de locuri disponibile pe toate cele 12 stadioane care vor găzdui meciuri la CM 2018. Iar cei interesați pot accesa acest linkBiletele pot fi achiziționate online utilizând carduri de plată Visa sau Visa Checkout - Visa fiind partenerul oficial de servicii de plată al FIFA. Mai multe informații despre metodele de plată poți afla aici.Biletele achiziționate în primele două etape vor fi livrate gratuit fanilor în săptămânile care preced turneul, livrările fiind planificate să înceapă în aprilie / mai 2018.

FAN ID - ”produsul” dedicat fanilor 

La cererea autorităților din Rusia, toți fanii care vor participa la meciurile de la Cupa Mondială trebuie să depună o cerere pentru eliberarea unui FAN ID - documentul oficial de identitate eliberat fanilor (foto: footballcitymediacenter.com). Toți suporterii sunt încurajați să solicite acest document gratuit cât mai curând posibil după ce primesc e-mailul de confirmare a biletului.

Pentru ca fanii să poată intra pe stadioanele din Rusia este necesar un FAN ID și un bilet valid. Acest FAN ID oferă fanilor beneficii suplimentare și servicii oferite de organizatori, cum ar fi: intrarea fără viză în Federația Rusă, anumite călătorii gratuite între orașe și utilizarea gratuită a transportului public în zilele cu meciuri. Pentru mai multe detalii, vizitați www.fan-id.ru.

Așa cum era de așteptat, au apărut și afaceriștii de bilete. Daily Express scrie că au apărut anumite site-uri care vând bilete la CM 2018 la prețuri exorbitante, dar care le aduc în plic acasă cumpărătorilor tichetul. Astfel, Daily Express scrie că un bilet în zona VIP pentru finala de la Moscova se vinde și cu 98.000 de euro! De aproape 11 ori mai mult decât prețul oficial stabilit de FIFA. Un tichet de categoria 3, în valoare de 385 de euro, se vinde cu 6850 de euro, în vreme ce un bilet de categoria 2, de 621 euro se vinde, cu 44.000 de euro!

Și biletele pentru meciurile din grupă ale Angliei au prețuri de lux..Un bilet la meciul de pe 24 iunie cu Panama se vinde cu 23.000 de euro - față de 93 euro prețul oficial al FIFA. Pentru meciul cu Belgia de la Kaliningrad (28 iunie), un tichet care ar trebui să coste 183 de euro, se vinde cu 5950 de euro. De asemenea, un bilet la meciul Anglia - Tunisia (18 iunie) se vinde cu 5620 de euro în loc de 183 de euro - cât este oficial. 

Șefii FIFA au fost informați despre ceea ce se întâmplă și au emis un comunicat pentru fani în care aceștia sunt avertizați că pot rămâne pe dinafară..”Pe lângă sume nejustificat de mari, fanii care cumpără bilete din alte surse decât cele oficiale riscă să-și piardă și locul în tribune la acele meciuri. Ei nu vor vor fi lăsați să intre pe stadioane!”, a declarat un oficial FIFA.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi