Apropierea sărbătorilor, motiv de îngrijorare pentru autoritățile din Africa de Sud

Sud-africanii și-au luat un obicei - în timpul sărbătorilor de iarnă, ei caută orice formă de distracție. Iar acest divertisment implică și o formă de jocuri de noroc. Ele pot reprezenta o activitate plăcută în vacanță dacă sunt controlate și gestionate cu atenție. Cu toate astea, în ultima vreme s-au înregistrat o serie de cazuri în care oamenii nu au știut să se oprească la timp și au regretat.

Din această cauză, în acest an autoritățile din Africa de Sud au pus la cale un plan de responsabilizare și conștientizare a populației cu ajutorul South African Responsible Gambling Foundation (SARGF / foto: twitter). Fundația promovează jocul responsabil și încearcă să minimizeze pe cât posibil efectele nocive ale jocurilor de noroc asupra celor care își ”pierd capul” și au nevoie de ajutor. 

”Se estimează că 3% dintre sud-africani au fost clasificați drept jucători cu probleme, din care 0,5% sunt patologici”, a declarat Sibongile Simelane-Quntana, directorul executiv al SARGF. Jucătorii patologici au o tulburare de control a impulsurilor care îi determină să joace în mod necontrolat, ceea ce duce la daune semnificative pentru ei și pentru familie. 

Fundația gestionează o linie telefonică 24/24 (foto: responsiblegambling.org.za) care oferă consiliere gratuită și sprijin psihologic jucătorilor și familiilor acestora în cazul în care aceștia dezvoltă o problemă de joc."În această perioadă a anului așteptăm o creștere a numărului de apeluri către linia noastră de asistență, deoarece oamenii au mai mult acces la bani din bonusuri. Iar al 13-lea salariu îi determină pe oameni să joace și mai mult”, mai spune Simelane-Quntana.

Programul de acțiune al SARGF

Fundația, prin intermediul Programului național de jocuri de noroc responsabil, a emis o listă cu ”semne de avertizare” care pot indica faptul că oamenii au o problemă legată de jocurile de noroc. Iar de pe această listă fac parte următoarele: 

• gândirea constantă și preocuparea intensă față de jocurile de noroc;

• minciuna sau ascunderea activităților de jocuri de noroc față de familie și prieteni;

• încercarea de a recupera pierderile prin jocurile de noroc suplimentare;

• luarea de măsuri extreme pentru obținerea de bani în scopul parierii;

• interesul crescut pentru jocurile de noroc, comparativ cu participarea la alte evenimente importante, cum ar fi întâlnirile de familie

• senzație de anxietate sau de neliniște în absența jocurilor de noroc;

• încercarea de a reduce din datoriile mari făcute din cauza jocurilor de noroc;

• deteriorarea relațiilor cu cei apropiați ca rezultat al jocurilor de noroc;

• neglijarea nevoilor personale, cum ar fi somnul, igiena și mâncarea în favoarea jocurilor de noroc; 

• manipularea persoanelor în a le convinge să le împrumute bani în scopul folosirii acestora pentru activitatea de pariere.

Și noi milităm pentru parierea responsabilă în rândul jucătorilor. Sfatul nostru este să nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! De asemenea, nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi