Anglia merge în semifinale la Mondial după 28 de ani şi o victorie clară cu Suedia (VIDEO)

După 10 minute în care nu s-a jucat mai nimic, englezii şi-au trecut în cont prima ocazie în meciul contra Suediei - mingea a ajuns la Harry Kane şi golgheterul Cupei Mondiale a trimis puţin pe lângă din marginea careului. A fost faza care a anunţat golul elevilor lui Gareth Southgate. În minutul 30, Ashley Young a executat excelent un corner, iar Maguire (foto: fifa.com) l-a învins pe Olsen cu o lovitură de cap. 

Vezi AICI cele mai importante faze din meciul Suedia vs Anglia. 

Prima repriză se putea încheia cu un avantaj de două goluri pentru englezi. Sterling s-a descurcat frumos pe un contraatac, dar ajuns în careu s-a distrat cu apărătorii adverşi şi a ratat cea mai mare ocazie a meciului. 

La reluare, suedezii s-au apropiat cu mai mult curaj de poarta englezilor. Marcus Berg a trimis periculos cu capul  în minutul 47, dar Pickford a respins excelent. Scăpaţi de necaz, englezii au pus din nou presiune pe adversari şi Dele Alli (foto: fifa.com) a urcat scorul la 2-0 din centrarea lui Lingard. 

Suedezii s-au aruncat apoi în atac şi au fost la un pas să reintre în meci. În minutul 62, Toivonen a şutat dintr-o poziţie ideală spre poartă, dar Pickford a intervenit magistral şi a salvat din nou Anglia la o fază clară de gol a nordicilor. 

A urmat un joc pe contre, cu faze periculoase la ambele porţi, dar totuşiu cu un plus pentru englezi - care au trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 66 la o fază în care mingea s-a plimbat prin faţa porţi lui Olsen. După numai câteva minute, Pickford (foto: fifa.com) a scos din nou excelent un şut trimis de Berg din careu, spre marea dezamăgire a selecţionerului Suediei. 

După marcarea celui de-al doilea gol, englezii nu au mai forţat şi au preferat să-i menţină la distanţă pe suedezi. Gareth Southgate a făcut şi el schimbări la trecerea timpului. Jucătorii lui Janne Andersson şi-au dorit enorm să le dea un gol englezilor, dar Augustinson a tras în tribune din lovitură liberă în minutele de final ale partidei. 

Anglia se pregăteşte acum de bătălia din semifinale cu învingătoarea meciului dintre Croaţia şi Rusia - partidă care se va disputa pe 11 iulie, la Moscova (21:00). Englezii nu au mai ajuns în semifinale la Mondial de la ediţia din 1990 - atunci ei au terminat pe locul 4, după ce au pierdut cu 1-2 meciul cu Italia din finala mică. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi