Angel di Maria, anchetat pentru fraudă fiscală. Argentinianul riscă până la 7 ani de închisoare!

Dezvăluirile Football Leaks s-ar putea lăsa cu închisoare pentru doi dintre cei mai buni fotbalişti argentinieni ai momentului. E vorba de jucătorii lui PSG, Angel di Maria şi Javier Pastore, numele celor doi fiind acum parte dintr-un dosar instrumentat de către autorităţile franceze. Conform gsp.ro, cei doi s-ar fi folosit de firme offshore pentru a-şi ascunde adevăratele câştiguri din drepturile de imagine şi pentru a nu plăti taxele cuvenite statului.

Parchetul francez a anunțat că a demarat încă de la începutul acestei luni o anchetă pentru fraudă fiscală agravată, în urma dezvăluirilor consorțiului media European Investigative Collaborations (EIC). Până la acea oră, cotidianul online Mediapart (parte EIC) comentase în Franța în special cazurile Di Maria și Pastore. Cei doi riscă acum până la 7 ani de închisoare!

Informațiile furnizate de presă au fost suficient de serioase pentru a justifica deschiderea acestei investigații, de care se va ocupa Oficiului central de luptă împotriva infracțiunilor financiare și fiscale. Pot să spun că sancțiunile s-au înăsprit. Pentru fraudă fiscală agravată sunt prevăzuţi până la 7 ani de închisoare şi o amendă de 2 milioane de euro amendă. La acestea se agaugă pedepse complementare, de confiscare a bunurilor imobile sau a banilor din depozitele bancare,

---a anunţat Jean-Marc Toublanc, secretarul general al Parchetului din Franţa

Di Maria şi Pastore câştigă împreună la PSG aproape 20 de milioane de euro anual numai din salarii. 10,8 milioane de euro brut are prevăzut în contract fostul jucător al Realului, în vreme ce Pastore câştigă 9,2 milioane anual. Angel di Maria face însă obiectul unei anchete şi în Spania. Conform anchetatorilor, banii argentinianului (care a jucat la Real Madrid între 2010 şi 2014) tranzitau Olanda și se opreau în companii offshore din Panama și Insulele Virgine Britanice.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi