Andrei Racoltă e marele câștigător al €888 Main Event București. Cât a câștigat

Andrei Racoltă este marele câștigător al €888 Main Event, desfășurat în București. El și-a asigurat luni seară un premiu de 71.042 euro, cel mai mare câștig al său la un turneu live.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Un grinder în turneele online, Andrei a făcut o figură frumoasă într-o competiție care a început cum nu se poate mai prost pentru el. A fost eliminat în Ziua 1A și Ziua 1B, pentru ca apoi să participe la Ziua 1C, care s-a desfășurat în sistem turbo. Odată stackul construit, Racoltă a evoluat excelent și, deși nu mulți îl creditau cu multe șanse la masa finală (când au mai rămas 11 competitori, Andrei avea abia al 7-lea stack), s-a comportat exemplar.

Așa arătau stack-urile când în concurs mai rămăseseră 11 competitori:

Românii, la putere

Competiția a fost una dominată autoritar de sportivii noștri. 9 din ultimii 11 au fost români. Printre ei,  Cătălin Pop, singurul care câștigase un turneu din circuitul 888 LIVE. El se impusese anul trecut la Main Eventul din Rozvadov, când și-a asigurat un cec în valoare de 80.000€.

Din păcate pentru el, odată ajuns la masa finală, nu a putut ține pasul, fiind eliminat pe locul cinci (€20.500). De altfel, masa finală a fost una cu întorsături de situație. Ștefan Fabian, care pornise ziua ca chip leader, a fost primul eliminat.

Premii de 360.000 de euro

Turneul din circuitul 888poker LIVE a fost găzduit pentru prima oară de București și s-a dovedit a fi un real succes. 288.000 de euro au fost premiile garantate, însă rețeta a fost mult mai bună. Grație celor 469 de intrări pe parcursul celor trei zile de start, fondul de premiere a crescut la €360.192.

Dintre aceștia, doar 120 s-au întors pentru Ziua a 2-a , printre cei care au intrat în bani numărându-se nume importante, cel puțin pentru pokerul din Europa: Vivian Saliba (locul 53 - €1.800), Dan Murariu (locul 46 - €1.800, care a folosit turneul drept "încălzire" pentru o vară care se anunță fierbinte în Las Vegas), Tudor Purice (locul 41 - €1.800), Ana Marquez (locul 39 - €2.150) sau Marius Pertea (locul 24 - €2.850).

Finalul unui turneu de succes

Ultima zi a Main Eventului a început cu 11 jucători aflați în competiție. Andrei Alecu, short-stack-ul, a fost eliminat primul după ce a împins cu A-5 suited, dar s-a lovit de A-9 în mână la Marian Strachinescu. Flopul nu l-a ajutat, astfel că a părăsit competiția. La scurt timp l-a urmat Ferenc Csaba Pal, care s-a implicat într-o mulțime de poturi, cu un range foarte mare de cărți. În cele din urmă, Krzysztof Chmielowski l-a eliminat, acesta intrând la masa finală din postura de chip leader.

Stack-ul polonezului care s-a calificat la Main Event după ce a câștigat un satelit de €109 pe 888poker.it a crescut și mai mult după ce l-a eliminat pe Ștefan Fabian, care începuse ziua din postura de chip leader. Perechea lui de valeți a plecat coin flip contra mâinii de start a lui Chmielowski (A-K). Polonezul a avut șansa să i se lege o pereche mai mare și părea la un moment dat de neoprit.

În scenă a intrat în curând Andrei Racoltă. Acesta l-a eliminat pe Mădălin Cornel Petraru, care cu A-Q făcuse un three bet, dar s-a lovit de perechea de popi din mâna lui Andrei. Marele câștigător și-a trecut în cont o nouă "victimă", după ce l-a scos din competiție pe Cătălin Pop (A-10 vs A-8, cu prima mână ținând). Evoluția fantastică a lui Andrei a continuat cu nut straight pe river contra jucătorului venit dintr-un satelit online, Sinisa Radovanovic, pentru ca apoi Marian Străchinescu să simtă ce înseamnă să te lupți cu Racoltă. Acesta a avut A-K drept mână de start și l-a găsit "acasă" pe Marian, cu 10-10. Pe flop au apărut doi popi, astfel că s-a intrat în heads-up cu un favorit clar: Andrei a avut  de cinci ori mai multe fise decât adversarul, Krzysztof Chmielowski. Polonezul nu a reușit deloc să reechilibreze balanța jetoanelor, astfel că după mai puțin de o oră de heads up s-a încheiat turneul Krzysztof a shovat cu J-2 suited, o mână insuficient de bună pentru a învinge cartea reprezentantului nostru: A-8.

Clasament final

"Jocul la masa finală trebuia să fie destul de simplu. Asta pentru că erau unul sau două stack-uri destul de mici. Am fost astfel obligat să aștept mâini destul de bune și să nu fac prostii, cum se spune", a spus Andrei pentru pokerfest, pentru ca apoi să facă o paralelă între jocul online și cel live: "Nu joc live de multă vreme, dar m-am îndrăgostit de turnee acum aproximativ doi ani și am început să le acord cât mai multă atenție. Eu pe net jucam heads-up SNG de multă vreme".

De menționat că al doilea cel mai așteptat turneu din cadrul 888poker LIVE, High Rollerul, a fost adjudecat de o doamnă. Ana Marquez, din Austria (foto sus), a reușit să își asigure un cec de €26.080. La Masa finală a ajuns și Sofia Lovgren, suedeza cu peste 300.000 de euro câștigați din turnee live.

Clasament final High Roller

surse foto: pokernews și pokerfest

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!